Няма нужда да се колебаете дали да почивате на планина

...
Няма нужда да се колебаете дали да почивате на планина
Коментари Харесай

10 причини да изберем СПА почивка в планината

Няма потребност да се колебаете дали да почивате на планина или да изберете някоя от известните СПА дестинации. Има място, където можете да комбинирате и двата вида отдих.

Банско ще ви даде всичко, за което сте мечтали за ваканцията си. Комбинацията сред опциите, които дава планината и чудесните условия в планинския курорт могат да създадат почивката ви в действителност запаметяваща се.

Ако още не сте изцяло уверени, ето 10 аргументи да изберем СПА отмора в планината.

1. Укрепете здравето си с интензивности в планината

Физическите интензивности измежду природата са отличен метод да се заредите с сила и да подобрите тонуса си. Банско е освен прочут ски курорт. Планината дава опция за спорт и туризъм през всички сезони. Ако това се комбинира със здравословни СПА процедури, почивката ви ще бъде в действителност пълноценна.

СПА хотелите са извънредно съвременни и комбинират условия за първокласна отмора и лекуване. На разположение на гостите са басейни, сауни, парни бани, джакузи и други Хидротерапията оказва помощ при доста здравословни проблеми. Възможностите за водни процедури са доста, измежду които противоположен и хидромасажен душ, детокс лечения, хидромасажни лечения в професионална вана и др.

Можете да укрепите здравето си и с престой в солна стая, построена от хималайска сол.

 10 аргументи да изберем спа отмора в планината

2. Комбинирайте плуване със ски

За феновете на дейната отмора Банско е съвършеният вид. Там можете да съчетаете два обичани спорта – ски и плуване.

Можете да се пускате на воля по снежните писти на известния курорт. Начинаещите имат опция да се вземат уроци по ски и сноуборд. Повечето хотели обезпечават постоянен безвъзмезден транспорт до центъра за наемане на съоръжение.

След спортните занимания по пистите можете да продължите с плуване в басейна към хотела.

 10 аргументи да изберем спа отмора в планината

3. Уникална природа на една ръка разстояние

В Банско природата ви заобикаля от всички страни. Когато решите да пиете чай на терасата си, природата е на една ръка разстояние, а гледката напряко стопира дъха. Ако пък изберете някой от планинските туристически направления, ще видите неповторими естествени картини.

4. Забравете за мръсния въздух и напрежението

Атмосферното замърсяване съставлява риск за човешкото здраве в модерните градове. Още в първия ден от планинската си отмора, съчетана със СПА, ще усетите, че дишате по-леко и въздухът е напълно друг.

Точно три дни ви трябват, с цел да се откъснете от градската блъсканица и забързания темп. Със сигурност ще забравите за натоварения работен график и намръщената колежка. Няма да ви липсват също трафикът в огромните градове и съседа с дрелката.

5. Възможност за цялостен релакс

Най-добрата отмора е комбиниране от разнообразни действия, ориентирани към реализиране на естетика. След закуска можете да се разноските в красивото градче, а по-късно да се потопите в басейна или джакузито.

Поглезете се с масаж на тялото или с козметична терапия за лице. Почетете книга в зоната за релакс, а вечерта прекарайте с другари в уютно заведение с добра храна.

6. Подарете си първокласна отмора с доста екстри

Ако изберете петзвезден хотел за вашата отмора, ще се насладите на първокласно настаняване и съвършено обслужване. В него уютните и елегантно обзаведени студия и жилища нормално са съчетани с чудесно оборудван кухненски бокс. На ваше разположение постоянно са кафемашина, тостер, котлон, кана, микровълнова фурна, ледник и посуда.

7. Контрастни удоволствия

Къде другаде ще имате такава опция да редувате горещи с ледени удоволствия? След като се върнете от снежните ски писти, можете да се стоплите незабавно в сауната, парната баня или хамама.

Друго рисково предизвикателство е след престоя във финландска или инфрачервена сауна да се прехвърлите в Ледена стая с температура до минус 18 градуса. Това е новаторско прекарване, което се предлага единствено в актуалните СПА центрове.

8. Разнообразни занимания за цялото семейство

Почивката в Банско е подобаваща за фамилии с деца. Цялата фамилия може да употребява басейните, като в огромна част от комплексите има и детски. След това, до момента в който родителите избират някоя от многочислените СПА процедури, малчуганите могат да се забавляват със свои връстници.

Добрите хотелите разполагат с детски стаи с доста играчки, където за децата се грижат аниматори. За дребните фенове на технологиите пък постоянно има стая с компютърни игри и специфични оборудвани компютърни зони.

 10 аргументи да изберем спа отмора в планината

9. Активна отмора за цялата компания

Банско е чудесно място за отмора на цяла компания или за фирмено празненство. Цялата група може дружно да кара ски пистите, а през топлите сезони да отиде на пикник. Компанията може да продължи деня в СПА центъра на хотела – да вземем за пример в топъл басейн, в сауна или парна баня.

Добро групово развлечение е и визитата на Ескейп стаи. В тези паралелни действителности възрастни и деца могат да тестват своята логичност и експедитивност на мисълта.

10. Отлична антистрес терапия

Водните процедури са доста приятни и работят като антистрес терапия. Не става дума единствено за басейна и джакузито, а за същински СПА ритуали. В Банско оферират даже специфичен антистрес обред, който е композиция от перлено-вихров масаж, типичен масаж и маска за лице. А здравословните разходки по улиците на неповторимото градче носят наслаждение за всички сетива.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР