Няма новина, че няма доверие между политическите формации, които подкрепя

...
Няма новина, че няма доверие между политическите формации, които подкрепя
Коментари Харесай

Явор Божанков: Няма друго правителство, което да е толкова атакувано в първите си дни

Няма вест, че няма доверие сред политическите обединения, които поддържа държавно управление. Това е обикновено и по този начин ще действа Народното събрание ", сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков. Според него това има и плюсове, тъй като Народното събрание няма да удостоверява всички решения на държавното управление, а ще влезе в контролната си роля на неговата работа.

Божанков изиска и този кабинет да получи 100 дни толеранс, както е всекидневно. Според него досега в новата история на България не е имало държавно управление, което е получило толкоз офанзиви от други партии и президента, колкото това на учен Николай Денков.

" Ако ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ беше коалиция щеше да е ясно кой кого назначава. Но тъй като не е има разисквания всеки ден. За не малко законопроекти ГЕРБ намира болшинство с други политически сили. Ние няма по какъв начин да им държим сметка, тъй като няма коалиция. Има ясна стратегия и е значимо за главните цели - еврозоната, Шенген, ПВУ, правосъдна промяна - да има базово единодушие по какъв начин би трябвало да наподобяват тези законопроекти ", изясни Божанков.

По мотив изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите основен прокурор Божанков уточни, че този състав на Висш съдебен съвет е делигитимиран, с изминал мандат и в комплицирана обстановка продължава да създава кавги. " И Гешев и Сарафов приказват за непрекъсната политическа интервенция в правосъдната система. Ако това е правилно би трябвало да забележим по какъв начин да го променим ", е мнението на депутата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР