Няма нови случаи на заразени с COVID-19 сред потребителите и

...
Няма нови случаи на заразени с COVID-19 сред потребителите и
Коментари Харесай

Овладяна ли е COVID ситуацията в Лозево и в дома за стари хора в Шумен?

Няма нови случаи на инфектирани с COVID-19 измежду потребителите и личния състав на Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост в село Лозево, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация в Шумен.

Само един от домуващите все още още е на лекуване и е изолиран от останалите. Почти всички чиновници, които бяха в болнични или под карантина, към този момент са по работните си места, означават от общинския пресцентър.

Всеки месец в Дома се правят контролни проучвания за COVID-19 на потребителите и личния състав.

Медицински сестри, обществени служащи и санитари обгрижват настанените в общественото заведение 85 мъже с умствена назадничавост, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, тъй че да не се нарушава ежедневната грижа за потребителите, прецизират от пресцентъра на общината.

Служителят от Дома за остарели хора "Стефан Смядовски " в Шумен, за който Регионалната здравна ревизия заяви, че е с позитивен тест за COVID-19, се лекува в домашни условия и все още е в положително общо положение. Тримата консуматори, които са инфектирани, са изолирани от останалите и също са в устойчиво положение.

Всички домуващи се обслужват по стаите, за оптимално ограничение са контактите сред тях. Не се позволяват визити на близки и външни лица, допълват от общинския пресцентър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР