Няма нови случаи на COVID-19 в област Русе за последните

...
Няма нови случаи на COVID-19 в област Русе за последните
Коментари Харесай

В Русе се отчита тенденция на повече заразени с COVID-19 мъже, отколкото жени

Няма нови случаи на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа. Това демонстрират данните от ежедневната информация на Регионалната здравна ревизия.

Припомняме, че по принцип през неделния ден се вършат и по-малко PCR проби в цялата страна. За миналото денонощие в България са открити 327 нови случая, което е почти 14.5% от всички направени 2 257 PCR теста.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 818 души, като двама от тях са сложени под карантина на адреси в други области. Активните случаи са 368, от които 83 са на болнично лекуване, а 285 са на домашна изолираност.

Запазва се наклонността от последните няколко дни при дейните случаи броят на мъжете да е по-голям в сравнение с дамите. Мъжете са 196, а дамите са 172, което в проценти е надлежно 53 и 47. Почти без смяна остава разпределението при всички болни от началото на пандемията, само че там съотношението е назад. 432 са дамите, а мъжете са 386, което е респективно 53% и 47%.



За миналите 24 часа има и шестима новоизлекувани пациенти, което значи, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 419.

Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Щаба молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР