Няма нови данни за установени нови превишения на замърсяване в

...
Няма нови данни за установени нови превишения на замърсяване в
Коментари Харесай

МОСВ: Няма нови данни за замърсяване на Черно море след разрушаването на язовир Нова Каховка

„ Няма нови данни за открити нови превишения на замърсяване в Черно море “. Това оповестиха за БГНЕС от Министерство на околната среда и водите.

 

Продължава да няма открити превишения по нито един от изследваните индикатори - нефтопродукти, метали, радионуклидите цезий-137 и тритий.

 

Новият министър на околната среда и водите Юлиян Попов разпореди на 8 юни засилен мониторинг за превишени стойности на замърсяване в региона на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир " Нова Каховка ", ситуиран на река Днепър в Украйна.

 

Установеното замърсяване е само в региона на Одеса, като Министерство на околната среда и водите е упълномощило математическо моделиране на евентуалното разпространяване на петното към българското Черноморие. Няма данни за замърсяване и наоколо до Румъния и Молдова, откакто Министерство на околната среда и водите изиска публична информация и данни за положението на съставените елементи на околната среда на територията на двете страни.

 

От Министерство на туризма удостоверяват, че всички български черноморски плажове са чисти и безвредни за туристите. Министерство на околната среда и водите, Басейнова дирекция „ Черноморски район “ (БДЧР) – Варна, Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) и регионалната администрация на област Варна са в подготвеност да реагират навреме на всяка евентуална тревожна обстановка, обвързвана със замърсяване на българските крайбрежни морски води.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР