Няма нищо по-сладко от любовта. От векове двойките сключват устни,

...
Няма нищо по-сладко от любовта. От векове двойките сключват устни,
Коментари Харесай

6 начина на целувки, които подобряват здравето ни

Няма нищо по-сладко от любовта. От епохи двойките подписват устни, с цел да изразят обичта си един към различен. Но целувката може да направи повече от усилване на връзката ви и да провокира физическа възбуденост: може също да докара до някои огромни изгоди за здравето.

Вижте кой са те:

Целуването може да понижи признаците на алергиите

Искате ли да премахнете сърбящите очи и хремата породени от алергии? Може да изхвърлите рецепта и вместо това да отдадете на целувки. Проучване, оповестено през 2006 година в Journal of Psychosomatic Research, демонстрира, че сключването на устни с колегата ви за 30 минути може да понижи признаците на алергия при хора с атопична екзема и леки сезонни алергии.

Повече гушкане може да облекчи болките

Малко PDA може да форсира времето за възобновяване при тази болежка в гърба, написа trafficnews.bg. Изследване, оповестено през 2015 година в Current Pharmaceutical Design, демонстрира, че окситоцинът (хормонът на гушкането), който се отделя, когато целувате и прегръщате колегата си, може да облекчи хроничната болежка. Изследователите означават, че окситоцинът има аналгетични (болкоуспокояващи) свойства, както и способността да понижава тревогата и депресията, които постоянно се изпитват от страдащите от хронична болежка.

Целуването оказва помощ за понижаване на напрежението

Има причина да се сгушите до колегата си след неприятен ден, да се чувствате толкоз добре: потвърдено е, че гушкането и целуването намаляват равнищата на кортизол, химикал, обвързван със напрежението.

Целуването може да подкрепи поддържането на устата

Това не е сурогат на положителното миене на зъбите, само че съгласно някои специалисти сключването на устните може да помогне за попречване на кариес. „ Целуването подтиква производството на слюнка, което отмива нездравословните бактерии от зъбите ви, намалявайки риска от струпване на плака “, изяснява Джошуа Пърлман, DMD, ортодонт в Ню Йорк. А по-малкото струпване на плака може да значи чиста и здрава уста.

Целувката може да ви помогне да изберете верния сътрудник

Изследване, оповестено през 2007 година в Evolutionary Psychology, демонстрира, че целуването може да ви помогне да оцените колегата. Когато се целувате, вие обменяте информация, обвързвана с вашия главен комплекс за хистосъвместимост (MHC), който е сбирка от гени, свързани с вашата имунна система. Целта е да намерите половинка, която има друга имунна система от вашата (за да увеличите шанса на вашето поколение за оцеляване), а целувката може да бъде добър знак за това дали кръвната ви линия е прекомерно сходна или не.

Целувките, прегръдките или елементарното допиране могат да възобновят един закъсал полов живот

Ако сексът е останал на назад във времето заради грижите за децата или домакинските отговорности, всевъзможен тип физическа връзка - от целувка до държане за ръце - може да направи чудеса, с цел да разгорещи нещата с колегата ви още веднъж, споделя Елън Барнард, полов възпитател и консултант в Медисън, Уисконсин
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР