Няма нищо незаконно в това осъден за убийство и издирван

...
Няма нищо незаконно в това осъден за убийство и издирван
Коментари Харесай

Не е проблем осъден за убийство да кара държавен автомобил, според МП

Няма нищо нелегално в това наказан за ликвидиране и търсен от Интерпол да кара длъжностен автомобил, благосъстоятелност на Министерството на правораздаването.

Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на правораздаването Николай Проданов. Пред Нова тв той разяснява случая, при който пандизчия блъсна велосипедист в Белене и избяга. 

В цялата обстановка няма нищо незаконосъобразно. Аз бих доста внимавал с думите, които употребявате, тук не става въпрос за осъществено закононарушение в този момент, изясни Проданов.

Практиката затворници да бъдат назначавани за водачи е уредено в нормативните документи. На тази основа Хюсмен Хюсменов от 4 април е имал заповед, с която му е било разрешено да напуща пандиза в Белене и да кара автомобила.

" Има процедура наказани лица, не всички, да бъдат назначавани на служба водач. Мисля, че всички сме наясно, че режимът на всички пандизчии в другите места за отнемане от независимост е друг. Една забележителна част от наказаните са на лек режим, в това число има и такива, които имат право да спят отвън рамките на затворническите общежития и това е напълно обикновено ", изясни пред Нова тв зам.-министър Проданов.

По думите му наказаният е излежал по-голямата част от присъдата си и по отношение на него има публикуван декрет за отчасти опрощение като безусловно му оставали няколко месеца до излежаване на присъдата. 

" Ако се опитаме да излезем отвън конкретиката на случилото се, тук има притеснително нещо и то е в събитието че, част от българските медии не престават да гледат на наказването като на възмездие на правилото " Око за око дъб за зъб ". Отдавна към този момент не се гледа по този метод на наказването и неговата цел е да се опитаме да променим индивида. Осъденото лице е направило закононарушението преди доста години и би могло да се одобри, че то е изтърпяло своето наказване и евентуално се е поправило ", изясни Проданов.

Във вторник основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че е осведомен с практиката в пандизите, само че разясни, че е очаквал, че тя е прекъсната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР