„Няма нищо незаконно при Делян Пеевски”, заяви председателят на Комисията

...
„Няма нищо незаконно при Делян Пеевски”, заяви председателят на Комисията
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ: Няма нищо незаконно при Делян Пеевски

„ Няма нищо нелегално при Делян Пеевски”, съобщи ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. В студиото на „ Тази неделя” той пожела един път вечно този диалог да завърши.

„ Имахме сигнал против Пеевски и извършихме една обстойна инспекция, само че излезе, че не сме го проверявали”, разяснява Георгиев.
Антикорупционното звено: Делян Пеевски е спазвал законите през последните 15 година Като дръпнем чертата, се оказва, че или господин Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора, или има доста положителни юристи и счетоводители, сподели шефът на комисията Пламен Георгиев
По думите му размерът работа, който КПКОНПИ са свършили, е голям и на никое място не са открити доказателства за противозаконна активност.

„ Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо нелегално. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата”, безапелационен е Георгиев.

„ Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо нелегално за него в голямата инспекция и размер от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, добави още Георгиев.

Запорираното имущество на Трайчо Трайков

„ При Трайчо Трайков се губят 2,4 млн. лева в приходите му”, разяснява Пламен Георгиев. Той добави, че в случай че Трайков не успее да даде документите, с които да потвърди произхода на тези пари в границите на открития от закона период, а до седмица-две по-късно, те още веднъж ще бъдат взети поради.

„ Ние постановяваме ограничения когато забележим, че има несъответствие”, добави още Георгиев.
Трайчо Трайков: Наказателните обвинявания против мен са безусловно неиздържани Следващите стъпки на КОМПИ е да заведат исково дело в съда и там ще би трябвало да се взема решение всичко
По мотив обвиняванията от Трайков, че КПКОНПИ извършва политически поръчки, Георгиев разяснява, че това изрично не е правилно.

„ Това е цялостен парадокс, няма по какъв начин. Парите оставят диря. Как да кажеш, че едно лице има доход, когато го няма”, разяснява Георгиев.

Акциите против Ветко Арабаджиев и Миню Стайков

„ Проверяваме всичко. Въпросът е, че би трябвало време”, сподели Пламен Георгиев във връзка инспекциите на имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви и на Миню Стайков.

„ В момента инспекциите са на доста ранен стадий. Това е голям размер информация и откакто се проучва всичко, тогава можем да постановяваме някакви мерки”, добави той.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред bTV: Не сме корумпирани Бившият кмет на „ Младост ” и заместничката ѝ бяха безапелационни, че в никакъв случай няма да се съгласят на съглашение
Разследването против Десислава Иванчева

„ Като прокурор бих бил доста благополучен да работя по подобен елементарен случай, тъй като доказателствата доста ясно демонстрират, че Иванчева е поискала и е взела подарък, който не ѝ се полага”, разяснява Пламен Георгиев.

Той посочи, че не може да разяснява в елементи, тъй като тече дело сега, само че доказателствата и специфичните разследващи средства с в голям размер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР