Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев.

...
Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев.
Коментари Харесай

Здравният министър за Кантарджиев: Нищо лично в пенсиониране...

" Няма нищо персонално в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев. Няма и път обратно ". Това разяснява пред " Лице в лице " по bTV здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

" При постигане на пенсионна възраст е обикновено да се пенсионираш, няма нищо изключително. Няма път обратно, въпросът е завършен. Как може пенсионирането на някой да води до митинги не разбирам ", добави Кацаров и сподели, че проф. Ива Христова е заменила Кантарджиев по негово предложение. Относно разбора за високата смъртност по време на пандемията здравният министър съобщи, че част от казуса е това, че предходното държавно управление са управлявали рецесията политически и предизборно.

Относно разбора за високата смъртност по време на пандемията здравният министър съобщи, че част от казуса е това, че предходното държавно управление е управлявало рецесията политически и предизборно. " В основата на огромния брой смъртни случа е това, по тази причина вършим разбор за последната година за високата смъртност ", добави министър Кацаров.

Относно освободеното управление на болница " Лозенец " поради подозрения за финансова вреда на НЗОК и противозаконни трансплантации Кацаров съобщи, че са получавани сигнали от посолствата на други страни за подправени самоличности. " За всеки един от случаите за трансплантации на украинци, молдовци, реципиенти, донори от посолствата на други страни, са осъществявани инспекции и изпращани данни за подправени самоличности до Министерство на вътрешните работи, ДАНС и министъра на опазването на здравето - Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Никаква реакция от тези органи. Тази документи не е съхранявана. Покровителствали са този развой. Имало е превантивна бюлетина на Интерпол, да предупредят че в България се чака развой на трафик на органи и противозаконни трансплантации, това е заметено под килима, имам тези документи. Институции са покровителствали този развой ", сподели още Кацаров.

Според него и би трябвало и да се намерения какво става с трансплантирането от трупни донори у нас: " За цялата предходна година са трансплантирани единствено от два трупни донора, приблизително годишно за последните 10-15 години са 15, приблизително 100 донорски обстановки желая да видя ", прибавя той.

Кацаров изясни, че лечебни заведения, където да се правят трансплантации, има, само че липсват донори. Освен това той съобщи, че трансплантациите в болница " Лозенец " ще продължат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР