Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев.

...
Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев.
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Няма нищо лично в решението за проф. Кантарджиев, но няма и път назад

" Няма нищо персонално в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев. Няма и път обратно. При постигане на пенсионна възраст е обикновено да се пенсионираш, няма нищо изключително “. Това разяснява пред " Лице в лице “ по БТВ здравният министър доктор.
" Няма път обратно, въпросът е завършен. Как може пенсионирането на някой да води до митинги не разбирам ", добави Кацаров и сподели, че проф. Ива Христова е заменила Кантарджиев по негово предложение. Колеги на пенсионирания проф. Тодор Кантарджиев стачкуваха в негова поддръжка. Според тях той е един от най-хубавите експерти и навършването на пенсионна възраст за един подобен академик не е основателна причина да бъде отхвърлен.
 Проф. Тодор Кантарджиев: Д-р Стойчо Кацаров е рисков за здравната система Проф. Тодор Кантарджиев: Д-р Стойчо Кацаров е рисков за здравната система
Д-р Стойчо Кацаров е рисков за здравната система ", счита към този момент някогашният шеф на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев в изявление за bTV и...
Кацаров изясни, че става дума за пенсиониране от държавна администрация и никой не стопира учените да работят или лекари да вършат интервенции. " Когато се доближава пенсионна възраст, се пенсионираш от работа в администрацията. " Ревизията на пандемията - кой е отговорен за високата смъртност? Относно разбора за високата смъртност по време на пандемията здравният министър съобщи, че част от казуса е това, че предходното държавно управление са управлявали рецесията политически и предизборно.
" В основата на огромния брой смъртни случа е това, по тази причина вършим разбор за последната година за високата смъртност ", добави министър Кацаров. Трансплантациите - от непознати посолства са ни предупреждавали за подправени самоличности на донори и реципиенти Относно освободеното управление на болница " Лозенец “ поради подозрения за финансова вреда на НЗОК и противозаконни трансплантации Кацаров съобщи, че са получавани сигнали от посолствата на други страни за подправени самоличности: " За всеки един от случаите за трансплантации на украинци, молдовци, реципиенти, донори от посолствата на други страни, са осъществявани инспекции и изпращани данни за подправени самоличности до Министерство на вътрешните работи, ДАНС и министъра на опазването на здравето – Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Никаква реакция от тези органи. Тази документи не е съхранявана. Покровителствали са този развой. Имало е превантивна бюлетина на Интерпол, да предупредят че в България се чака развой на трафик на органи и противозаконни трансплантации, това е заметено под килима, имам тези документи. Институции са покровителствали този развой “, сподели още Кацаров.
Според него и би трябвало и да се намерения какво става с трансплантирането от трупни донори у нас: " За цялата предходна година са трансплантирани единствено от два трупни контракта, приблизително годишно за последните 10-15 години са 15, приблизително 100 донорски обстановки желая да видя “, прибавя той. Кацаров изясни, че лечебни заведения, където да се правят трансплантации има, само че няма донори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР