Няма никакъв признак за зараза след пробния рок концерт на

...
Няма никакъв признак за зараза след пробния рок концерт на
Коментари Харесай

Едва шестима заразени след експериментален концерт с 5000 души

Няма " никакъв симптом " за болест след пробния рок концерт на закрито в Барселона на 27 март, на който 5000 души танцуваха с маски, само че без физическа отдалеченост, заяви Агенция Франс Прес.

Целта на опита беше да бъде проверено дали концертите са безвредни през пандемията.

След направените PCR проби на всички участници две седмици след концерта на група Love of Lesbian в зала " Палау Сант Жорди ", " няма никакъв симптом, който да демонстрира, че на събитието е имало предаване на болестта ", каза д-р Жозеп Мария Ибре.

Две седмици след концерта са открити шест позитивни случая, само че уредниците са сигурни, че при четири от тях заразяването е станало отвън него.

" С усъвършенствана вентилация, антигенни проби и носене на маски може да бъде обезпечено безвредно пространство " - добави доктор Ибре. Освен вентилацията е следен и достъпът до тоалетните.

Всички от публиката са си създали проби за COVID-19 часове преди него на разкрити за задачата три медицински пункта. Резултатите от антигенните проби са изпращани 10-15 минути по-късно в приложение на мобилните телефони. Тестът и защитна маска за лице са влизали в цената на билетите за концерта, продавани за 23-28 евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР