Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. Затова

...
Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. Затова
Коментари Харесай

Радев: Няма напредък по откритите въпроси със Скопие, искам да видя реални резултати

Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие. Затова няма и условия за моя аудиенция в Париж. Това съобщи президента Румен Радев пред публицисти в Пловдив в отговор на въпрос дали следва среща сред него, премиера Кирил Петков и президента на Франция Еманюел Макрон по тематиката Северна Македония.

" Оценявам ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници, само че аз желая да видя действителни резултати ", уточни президентът.

" Що се отнася до убеждението на премиера, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание, би трябвало да уточня, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми ", акцентира той

Радев сподели още, че следи деликатно позициите на партиите по тематиката, както и всички българи.

Запитан дали е належащо с актуализацията на бюджета да бъдат обновени и парите за защита, той отговори, че средата за сигурност постанова това. " Много страни към този момент си актуализираха бюджета и в това число някои страни към нас. Сигурността е фундаментът за пълноценното действие на цялото общество. Ако няма сигурност, ние не можем да приказваме за стопанска система, обучение, просвета, просвета и т. н. ", посочи той.

Във връзка с преместването на бежанците президентът уточни, че това е мъчителна тематика, и за тях, и за българската страна. " Нашата политика във връзка с Бежанците от Украйна би трябвало да бъде доста деликатна и непрекъсната ", означи той. Румен Радев добави, че при започване на рецесията наш приоритет е било да интегрираме бежанците в българското общество, а в този момент го задраскваме.

Според него всички украинци, които желаят да работят и да запишат децата си в наши учебни заведения, би трябвало да получат тази опция, само че и те би трябвало да следват напътствията на българските институции. " Ако искаш поддръжка от българската страна, надлежно би трябвало да уважаваш нейните решения ", добави президентът.

По отношение на влизането на страната ни в Еврозоната той разяснява, че пълноценната европейска интеграция е стратегическа цел за България, заложена още с подписването на контракта за участието ни в Европейски Съюз. Радев сподели още, че в същото време решенията не би трябвало да предхождат задълбочения разбор. По думите му би трябвало да има ясна идентификация на рисковете и дружно в проекта за въвеждане на еврото би трябвало да върви и проект за неутрализация на възможните отрицателни последици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР