Няма магистрала, няма и пари. Това е равносметката от схемата

...
Няма магистрала, няма и пари. Това е равносметката от схемата
Коментари Харесай

Рашков: Магистрала Хемус не е построена, а парите ги няма

Няма автомагистрала, няма и пари. Това е равносметката от схемата за финансиране на строителството на автомагистрала " Хемус ". Това съобщи пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков. Той уточни, че Министерство на вътрешните работи от месеци проверява случая и разкритикува.

са в изострен спор по тематиката " Хемус ". Прокуратурата твърди, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов е опитал да окаже напън върху прокурор, с цел да се смени с по-леко обвиняването на единствения задържан по случая – Борислав Колев. Министерство на вътрешните работи отхвърля и дава отговор, че прокуратурата се пробва да смачка делото.

Полицията твърди, че Колев е индивидът, на който са носени милиони левове в сакове и чували. Парите били дадени от бюджета за строителство, само че по-късно били трансферирани на кухи компании и след това – изтеглени на каса.

" Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е народен обект, който се очакваше от доста български жители и коства на данъкоплатците големи финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито автомагистралата е подготвена ", разяснява Рашков.

Той попита за какво прокуратурата не е почнала следствие пред на власт да пристигна служебното държавно управление. Според него отклоняването на бюджетни средства е било авансово премислено. Парите евентуално са отивали в партийни каси, съобщи той.

" В един извънредно значим миг от следствието, когато има лице, което е арестувано и привлечено в качеството на обвинен, е имало процесуални благоприятни условия, които е могло да се употребяват, за то да извърши обещанията, които е дало – да направи признания ", сподели Рашков за задържания Колев. Според Министерство на вътрешните работи прокурорите са осуетили разпита му, тъй като не желали да му обещаят по-леко обвиняване и домакински арест.

Прокуратурата пък споделя, че служителите на реда са можели да го разпитват колкото пъти желаят. По думите на Рашков Колев бил едно от основните лица в схемата, само че прокуратурата не му обръщала внимание.

" Този човек, който към този момент е прочут, можеше да ни води по най-късия път до мястото, където се намират тези 50-60 млн. лв.. Дали не са отнесени тези пари при някои управителни политически лица, дали са изнесени в чужбина, дали не са в нечии партийни каси ", съобщи МВР-шефът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР