Няма лесно и никога няма да има, трябва да отстояваш

...
Няма лесно и никога няма да има, трябва да отстояваш
Коментари Харесай

Теодор Цветков: Щом нещо е попаднало в съзнанието ви, значи е възможно, просто трябва да повярвате

Няма елементарно и в никакъв случай няма да има, би трябвало да отстояваш позицията си и да не слушаш никого дали нещо е допустимо, или не. Щом нещо е попаднало в съзнанието ви, значи е допустимо, просто би трябвало да повярвате и вие, по-късно да накарате и някакви други хора да повярват във вас.

Това сподели в изявление за БГНЕС Теодор Цветков, който плува в продължение на 71 часа в езерото в Лесопарка „ Липник “ край Русе и усъвършенства връх на Гинес.

Идеята на Теодор да плува в продължение на 72 часа се е родила доста от дълго време, а триумфът му е отдаден на фамилията и екипа му, на спонсорите и приятелите. „ Това беше основната цел и трябваше да покажем на хората, че няма невъзможни неща, с цел да може повече хора да повярват, че мога да преплувам Черно море “, съобщи той.

В последна сметка обаче Теодор плува 71 часа, защото има гръмотевична стихия и лекарите преценят, че не е безвредно за неговото здраве да остане в езерото. „ Шансът да ме удари мълния беше доста огромен, тъй че взех вярно решение. Не скърбя, че съм излязъл на 71-я час “, акцентира той и добави, че в последните часове е бил в доста добра кондиция. Теодор показа, че първите 7 часа са били най-трудни, защото са били и през нощта, което още повече го е затруднявало. „ През светлата част на деня се усещах доста добре и мисля, че можех да устоя 72 часа, само че съм горделив с екипа си, че постигнахме 71 часа, което си е огромно достижение. Правилните хора ще го оценят “, показа той.

Самата подготовка по думите му е била едно от най-трудните неща. Първо, е имал два подготвителни месеца с не доста огромни натоварвания, като е правил по две тренировки дневно в басейна. След това се е отдал напълно на физическа интензивност. „ Последните четири месеца преди самото събитие изготвих самичък проект за тренировки и започнах да упражнявам плуване, като мисля, че съм минал към 1500 километра за тези четири месеца “, заяви Теодор. През последните два месеца от подготовката той е ставал всяка заран в 4 часа и е упражнявал по два пъти дневно, като всеки ден е ходил на рехабилитация. „ Почивах най-много един или два дни, според от това по какъв начин се усещам “, посочи Теодор.

На въпроса дали е имал моменти по време на плуването, в които е желал да се откаже, той отговори, че няма по какъв начин да не ти мине през мозъка сходна мисъл. „ Първите 7 часа бяха най-гадни, тъй като получих и крампа, имах инфектиране, заболяха ме раменете. Две седмици преди самото събитие понижих фрапантно тренировките общо взето, тъй като се контузих и едвам съумяха да ми върнат рамото в кондиция и, както се споделя, стиснах зъби и съумях да плавам 71 часа. Успях да устоя и най-много с помощта на екипа ми “, показа Теодор.

Той заяви, че по време на плуването в езерото е приемал през 30 минути въглехидрати и електролити. „ Пиеш и незабавно тръгваш, тъй като не можеш да спреш. Можеш да спреш, само че не е хубаво да спираш, тъй като ще настинеш “, сподели още плувецът и добави, че през трите дни във водата е ял на всеки 12 часа шепа ориз, тортиля с авокадо, шунка, кашкавал и Келтска сол. „ Когато през другото време огладнея, ми даваха ядки, фурми и протеинови барчета. И последният ден вместо въглехидрати и електролити, ми даваха да пия крем чорба “, добави Теодор.

Постижението му към момента публично не е вписано в „ Световните върхове на Гинес “ и мъжът изрази вяра това да се случи допустимо най-скоро. И защото това е вторият му връх, той акцентира, че с цел да бъде публично разгласен е била нужна една година. В момента към момента се чака обработката на данните от GPS-ите, сподели той и разгласи, че не се бори единствено за върха, а да стане плувец в открити води на годината в целия свят.

Представители на „ Световните върхове на Гинес “ обаче не са участвали. „ За да участват техни представители, би трябвало да платим една огромна сума, към 20 000 лв., и това не са единствено разноските, има и други – самолетни билети, храна, настаняване и в действителност си е огромен ангажимент, с цел да има представители “, изясни Теодор.

Следваща му рискова цел е, след преустановяване на войната на Русия в Украйна, да преплува Черно море, както и да откри сигурни спонсори, които да поемат разноските, защото те по никакъв начин не са малко. „ Около 70 000 до 90 000 евро е наемането на самата лодка и ще има и други разноски за подготовката, за наемане на моя екипаж, тъй като отново си е съществено начинание два месеца във водата без отмора и никой не го е правил до момента “, съобщи Теодор. По думите му България би трябвало да оцени това, което той прави, както би се случило в някоя друга страна.

На въпрос какво го стимулира да продължава да се занимава с благотворителни начинания и да се впуска в рискови прекарвания, с цел да изпита волята си, Теодор Цветков показа, че го прави поради себе си, поради приятелите и фамилията си, само че най-много за бъдещите генерации, с цел да им покаже, че няма нищо елементарно, само че стига да искаш, можеш да постигнеш всичко, без значение какво ти споделят хората. „ Не постоянно ще се откри човек, който да има вяра в теб. Има потребност единствено един човек да повярва, това си ти. Просто другите ще повярват, когато им покажеш на какво си кадърен. И това ме стимулира и най-много бъдещите генерации, желая да направя света едно по-добро място за живеене “, безапелационен е той.

За пет години Теодор и брат му Валентин са помогнали на доста хора, фондации и организации, а задачата им е да създадат света по-добро място, като накарат хората да осъзнаят, че не всичко е пари.

Той насочи обръщение към всички хора: „ Утрешният ден е ново начало за вяра. Не би трябвало да се отказвате. Винаги би трябвало да знаете, че в случай че извършите още една крачка, може би там ще е идната ви цел и вяра. Просто не би трябвало да се отказвате, това е най-важното нещо, което бих ви споделил. “ /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР