Няма лесни раздели, няма правилен начин да кажеш на човек,

...
Няма лесни раздели, няма правилен начин да кажеш на човек,
Коментари Харесай

Никога не казвайте това: 5 клишета, които могат да превърнат раздялата ви в травма

Няма лесни раздели, няма верен метод да кажеш на човек, който до неотдавна си обичал, че краят е пристигнал. Но несъмнено има изрази, които могат да влошат обстановката и даже да наранят, или травмират оня, който минимум желаете да огорчите. Ето какво в никакъв случай не би трябвало да казвате, когато късате с половинката си:

Мисля, че сред нас няма да се получи

Вместо това по-добре кажете следното: "Ценя времето и моментите, които сме споделяли дружно, само че тъкмо в този момент не е моментът да бъдем във връзка. Мисля, че би трябвало да се разделим. "

Няма нищо неправилно и неприятно в това да не бъдете влюбени в някого, само че нямате право да превръщате раздялата ви в още по-болезнен миг за него. Започнете, като споделите, че сте се чувствали прелестно с този човек и че ви е било прелестно да го опознаете. Оценете го, тъй като против вас стои друга персона, която има потребност да бъде поощрена. След това изяснете, че сега не желаете връзка с него, с цел да може той да продължи напред.

 мъж, жена

Вината не е в теб, в мен е

Вместо това по-добре кажете: "Оценявам времето, което сме прекарали дружно, само че в този момент не е моментът да се обвържем. Имам потребност от време, с цел да преценява какво тъкмо желая и да бъда уединено със себе си. "

Изразът "вината не е в теб, а в мен " е класика в клишетата при разлъка и няма нищо по-глупаво от това да го кажете на човек, който не желаете да нараните. Разбира се, че е симптом на зрялост да поемете отговорност за дейностите си и даже да си припишете виновност, само че истината е, че никой не е отговорен. Просто от време на време нещата не се получават и в това няма нищо трагично.

Искам да се срещам с други

Вместо това по-добре кажете: "Въпреки че времето, прекарано с теб беше прелестно, съзнавам че сега не желая да бъда във връзка, а да се любувам на свободата си. Не е почтено, по отношение на теб, да те арестувам и да ти преча да продължиш напред. "

Тук ключът е в уточнението, че в този момент не желаете да бъдете във връзка. Това може да се промени с времето, само че да споделите, че предпочитате да излизате с други, може да бъде извънредно обидно за индивида насреща и да го нараните за дълго време напред. Защото вие просто желаете самостоятелност, това не значи безусловно, че желаете да излизате с различен.

 жена, мъж

На разнообразни стадии от живота сме

Вместо това по-добре кажете: "С теб в действителност се забавляваме доста, само че имам възприятието, че имаме разнообразни цели и визии за живота. По-добре е да се разделим, преди обстановката да се усложни. "

Това е отлично пояснение, изключително когато не е минало доста време от началото на връзките ви и възприятията ви към момента не са толкоз мощни. Ако бъдете по-конкретни и къде се разминавате във вижданията си с този човек, ще му дадете опция да одобри по-спокойно неприятната обстановка и да превъзмогне раздялата ви. Никога не оставяйте някогашната си половинка със подозрения и без да изяснявате аргументите.

Предпочитам да си щастлив/а с различен човек

Вместо това по-добре кажете: "Имахме в действителност хубави моменти дружно, само че мисля, че не би трябвало да се виждаме повече. Ти си страховит човек и заслужаваш да бъдеш с някого, който ще те направи в действителност щастлив/а. "

Известно е, че щом връзките ви завършват, то и двете страни ще продължавате да търсите щастието си. Няма потребност да употребявате клишета, които да го наранят и да му припомнят, че вие няма да бъдете до него.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР