Няма кой да спре Реал Мадрид. Това се вижда в

...
Няма кой да спре Реал Мадрид. Това се вижда в
Коментари Харесай

Огънят на Ла Лига пламва - бяла хегемония, каталунско възраждане или успешна стратегия на Чоло?

Няма кой да спре Реал Мадрид. Това се вижда в средата на месец август, когато ще удари гонгът за началото на испанското състезание. Футболният сезон обаче постоянно е пъстър с върхове, спадове и лъкатушни придвижвания. Тимът на Барселона наподобява отчаян и комплициран след напускането на Неймар. Атлетико Мадрид пък потвърди в последните години, че може да се конкурира сполучливо с двата огромни колоса.

Бойната машина на Зинедин Зидан на пръв взор е непробиваема. Френският експерт разполага с прелестна сплав от млади, надарени, надъхани футболисти и опитни класни играчи, обгорели в не една епична борба. Зизу би трябвало и този сезон да покаже умения да лавира със състава, да дозира силите на Кристиано Роналдо и да употребява най-рационално напористите за игра свои ученици. Марко Асенсио има всички предпоставки да се трансформира в новата суперзвезда на " лос меренгес ". След като през по-голямата част от предишния сезон Иско беше на пейката, той изгря с извънреден искра напролет и също би трябвало да има място в състава. В идните дълги месеци до края на сезона Реал най-вероятно ще разполага с един нападател по-малко спрямо предишния сезон, в случай че, несъмнено, не се стигне до договорка да вземем за пример с многомилионния Килиан Мбапе.

В двора на Барселона всичко наподобява безредно и разхвърляно. След напускането на Ней Джуниър зейна яма в състава, която пролича в двата мача за Суперкупата на Испания. Новият ментор Ернесто Валверде би трябвало да работи доста старателно и тактически, и психически. Големият въпрос е дали " лос блаугранас " ще се снабдят до края на август с желанието Филипе Коутиньо и Усман Дембеле и по какъв начин (евентуално) те ще се впишат в състава. Любопитно е също дали експертът ще търси място на Паулиньо до Серхио Бускетс в средата на терена, с цел да затегне гръбнака пред отбраната. Всички тези неща ще бъдат от огромно значение, само че още веднъж най-решаващи за представянето на каталунците вероятно ще е игровото въодушевление и форма на Лионел Меси. Валверде има доста да усъвършенства в средата на терена, където Барса изоставаше доста съществено през предишния сезон.

Третият претендент за трофея е Атлетико Мадрид на Диего Симеоне. Трансферната възбрана по едно и също време нарани " червено-белите " и се оказа прикрит коз. Благодарение на нея те резервираха Антоан Гризман, само че по този начин и не развиха състава си. Чоло ще разчита доста на Гризман, ще се надява на по-добра форма на Кевин Гамейро и съществено израстване на Саул и Яник Ферейра Караско. Ян Облак, Диего Годин и Коке ще са познатите стожери. Интересно е да се види дали аржентинският експерт ще гради по-нападателен жанр, сходен на този от предишния сезон, или ще се завърне към по-изчаквателна тактичност, която му донесе купата в Ла Лига преди три години.

Севиля, Атлетик Билбао, Валенсия и Виляреал стартират доста цикли с нови треньори. Този квартет може да дръзне да се опълни на триумвирата в Испания, само че малко експерти имат вяра, че имат капацитета и нужния нрав да реализират освен това от четвърто място в Лигата.

Примера се задава с цялостна мощ и още веднъж дава обещание да е доста вълнуваща! А и не забравяйте, че двете издания на Ел Класико са чак в 17-ия и 36-ия кръг и двата мача могат да бъдат в действителност решаващи за купата!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР