Няма коалиция, която да е перфектно смазано мнозинство. Но в

...
Няма коалиция, която да е перфектно смазано мнозинство. Но в
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Няма проблем в управлението! Опозицията нагнетява напрежение

Няма коалиция, която да е съвършено смазано болшинство. Но в границите на обединението нямаме проблем в ръководството, макар, че опозицията нагнетява публично напрежение. Това разгласи в студиото на Би Ти Ви министър Лиляна Павлова.

Ние сме разнообразни политически фамилии и търсим това, което ни събира, а не това, което ни разделя. Обединиха ни общите задължения и общата стратегия. Ние в този момент стоим добре външнополитически, само че имаме доста явен проект какво би трябвало да се случи през идващите три години в България, аргументира позицията си тя.

Министър Павлова отхвърли да дава оценка на досегашното ръководство.

Аз в никакъв случай не се самооценявам, оценките се дават от хората, от тези, които са ни избрали. Кабинетът работи доста през тази една година. Надявам се, че успяхме да обърнем тренда към България в положителна посока. За тези няколко месеца като европредседателството България съумя да се върне като състезател на външнополитическата сцена, получихме към този момент и висока експертна оценка, изясни тя.

Лиляна Павлова отхвърли обвиняванията на опозицията и по-конкретно на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че младежката среща в София е била изпразнена от наличие и даже е компрометирала България.

Нинова и опозицията умее да прави внушения. Същите тези хора, които показаха рецензията, излязоха с декларация, в която показаха, че са реализирани задачите, че е реализирана и политическата част на форума, имало е деен и пълностоен спор в наличието на младежи. Официалната част – вечеря с българско хоро, само е платена с държавни пари, а къде са се забавлявали по-късно младежите – ние не сме морална полиция, с цел да ги направляваме, отсече Павлова.

По думите и срещата в София е пикът на председателството.

На 16 и 17 май в София чакаме всичките 28 водачи на страните в Европейски Съюз и на 6-те страни от Западните Балкани. Предизвикателството е голямо, тъй като има 4 страни, които не признават Косово. Но политиката е въпрос на баланс и взаимни отстъпки. Аз съм оптимист за тази среща. Не е значимо дали ще дойдат тъкмо държавните глави, а представители на всички страни. Защото би трябвало да приемем политическата декларация и анекса, в който да има практическото измерение на плановете, зад които ние заставаме през идващите 10 и 15 години, които са значими за бъдещето на страните от Западните Балкани. Европейската вероятност е най-важното нещо, което би трябвало да дадем на нашите съседи, уверена е Лиляна Павлова.

Тя уточни, че предстоят още две доста значими начинания през юни. Първата е срещата на всички европейски министри, които ще разясняват по какъв начин да се разходва европейския бюджет. Предстои е една цяла седмица, отдадена на цифрова промяна и нововъведения – тематики, които са доста настоящи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР