Няма какво да се лъжем, ако става въпрос за научно

...
Няма какво да се лъжем, ако става въпрос за научно
Коментари Харесай

10 начина да обогатим менюто си с пълнозърнести храни

Няма какво да се лъжем, в случай че става въпрос за научно обосновани изказвания, нещата звучат комплицирано и човек елементарно се дистанцира от тематиката. Затова ви предлагаме няколко персонално изпитани хрумвания по какъв начин да увеличите, без особени старания, ежедневната си консумация на пълнозърнести зърнени храни. Изобщо не се обезсърчавайте, въпреки и да звучи леко екзотично, присъединението на пълнозърнестите храни към ежедневното меню е супер елементарно.

- Изцяло изхвърлете бялото, рафинирано брашно от кухнята си и го заменете с пълнозърнесто, което използвайте при приготвянето на бисквити, кексове, домакински самун, като от време на време може да добавяте и пълнозърнести овесени ядки към брашното.

- Приготвяйте си домакински самун, към който постоянно можете да добавите сурови слънчогледови семки, разнообразни семена, както и 1 чаша булгур, кафяв ориз или ечемик, като ги сменяте за многообразие.

- За приготвянето на домашния си самун използвайте единствено пълнозърнесто брашно и най-много лимец.

- За нас най-честата и вкусна закуска е киноата (елда или амарант), приготвена с авансово накиснати от вечерта бадеми, мед и късчета плод, съгласно сезона.

- Белият ориз също заменете с кафяв, като можете да го употребявате и вместо фиде за домашни супи, дружно със сорго или ечемик.Най-вкусната закуска е киноата (елда или амарант), приготвена с авансово накиснати от вечерта бадеми, мед и късчета плод.- Понякога замествайте едното си хранене с пълнозърнести овесени ядки с чаша кисело мляко или използвайте готовите такива комбинации (кисело мляко с пълнозърнест корнфлейкс или кисело мляко и пълнозърнесто мюсли), изключително когато нямате време за подготвяне на храната си.

- Обожаваме табуле и постоянно си вършим за вечеря такава салата.

- Любимото ризото и пилаф приготвяйте с кафяв ориз, само че може да го замествате и с булгур, киноа, сорго или просо, още веднъж за многообразие. Ако месото към този момент съвсем не участва в менюто ви, вместо с кайма, кюфтетата стават страхотни, направени от.

- 100% пълнозърнестите типове паста, спагети, макарони би трябвало да изместят елементарните от рафта на шкафа в кухнята ви.

Сега, като ги изредихме, ни се костват много стъпките, които сме направила в посока обогатяване на фамилното меню с пълнозърнести храни, само че в действителност е станало незабелязано и към този момент по никакъв метод не бихме ги заменили, нито пък бихме се върнали във времето преди да ги познаваме и ценим, както е през днешния ден.

Материалите подготвихме след направена консултация с - диетолог и експерт в региона „ Хранене и диететика ”.

Автор: Зрънце по зрънце
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР