Няма как някой, който е дал устна заповед за ареста

...
Няма как някой, който е дал устна заповед за ареста
Коментари Харесай

Политолози за резила с Кирил Петков: Арогантността е над реда, политици ни убиват от телевизора

Няма по какъв начин някой, който е дал джука заповед за ареста на различен, да чака, че той ще бъде до него на една ръка разстояние, разяснява проф. Стоянов

Четирима политолози осъдиха остро нахлуването на водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в студиото на бТВ по време на дебата нощес и следващото нарушение на разпоредбите. В предаването „ Тази заран “ доцент Стойчо Стойчев разяснява, че арогантните хора в нашето общество имат своето политическо посланичество и до неотдавна то е било даже на най-високо ниво, а Христо Панчугов посочи, че политиците са приели, че правото да ни убиват от тв приемника е даденост. 

„ Стигна се до там, защото тези парламентарни избори, които три пъти вършим в последно време, не са парламентарни. Ние избираме представители за Народно заседание, само че то няма задоволителни компетенции да взема решение въпросите, които ни интересуват “, сподели пък политологът доцент Мария Пиргова.

„ Кандидат-депутатите отхвърлят да вземат решение проблемите, вълнуващи хората. Те се държат като общински съветници. Настроени са да вършат публични поръчки, като влязат в държавното управление.  Предложенията са едни и същи. Партиите не вършат никакви старания да трансформират кадровия си състав. Със същите хора желаят разнообразни резултати. Няма да има такива “, предвижда тя.

„ Арогантността се показва като жанр в политиката и явно печели благосклонности. Демонстративното несъобразяване с каквито и да било порядки – било то на домакините, било то на по-високо открит ред, са базови въпроси, към които е хубаво да се разберем като общество “, съобщи сътрудника й доцент Стойчо Стойчев.

„ Русия даде в интернационалните връзки в този дух. Силата дефинира кой ще се чува. Явно и в българската политика взимаме образец в това “, добави той.

„ Ако разпоредбите бяха контрактувани авансово, не би трябвало да се стигне въобще до това. Не трябваше Кирил Петков да бъде позволен в студиото или всички останали трябваше да си тръгнат, в случай че държаха на разпоредбите. Няма по какъв начин да пожелаваме да се съблюдават, в случай че самите ние ги нарушаваме “, сподели пък политологът Христо Панчугов.

„ Бяхме очевидци на частни взаимоотношения в общественото пространство, тъй като бТВ е частна медия, а партиите са частни субекти. Когато има сделка сред екипите на обособените политически сили за формата единствено форсмажор може да промени кой да бъде посетител. “, съобщи сътрудника му проф. Росен Стоянов.

„ Особено неточно е когато с медия се постъпва по този метод, тъй като вашето лъчение коства много пари, с цел да бъде продуцирано и вкарано в ефир. Затова сте като в клещи и е невероятно да прекратите предаването “, добави той.

„ Това са бъдещите представители на едно съдружно държавно управление, които не може да се понасят и се вижда, че подобен кабинет е неосъществим. Всички те са един против различен. Как след седмица ще седнат на масата и ще договарят? “, попита доцент Пиргова. 

„ Правителство надали ще има. Вместо да се разисква бюджет, закони за него... Нищо сходно. На всичко от горната страна дебатът се трансформира и в махленска кавга. Наблюдавахме това и в „ Панорама “ по Българска национална телевизия. Кандидатите за депутати нямат желание да се занимават с решение на спешни въпроси “, разяснява тя. 

„ На дебата се видя, че Има Такъв Народ е в съпротива против досегашните си сътрудници. До такава степен са се компрометирали връзките им, че не могат да мелят брашно в една мелница повече “, съобщи доцент Стойчев.

„ Няма по какъв начин някой, който е дал джука заповед за ареста на някой различен, да чака, че той ще бъде до него на обществени диспути на една ръка разстояние. В политиката има нещо, което може да преобърне цялата акция, само че рискът това да не е плюс, а минус е голям. Ще забележим в неделя какво ще се случи в резултат на това, което стана през вчерашния ден “, сподели пък проф. Росен Стоянов.

" Позицията на Българска социалистическа партия за връзките с Русия е най-експертно подобаваща. Мисля, че жителите ще се тормозят за цените, само че виждам, че никой от политиците не желае да поеме отговорност и да каже „ рецесията ще бъде решена “, макар че за разлика от другите страни България няма да бъде толкоз наранена ", съобщи доцент Пиргова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР