Няма как МиГ-овете да се ремонтират в Русия. Това няма

...
Няма как МиГ-овете да се ремонтират в Русия. Това няма
Коментари Харесай

Петков: Абсурд е да си ремонтираме МиГ-овете в Русия и да пълним гушата на Путин

Няма по какъв начин МиГ-овете да се ремонтират в Русия. Това няма по какъв начин да се случи сега - да изпращаме стотици милиони към Путин. Това е цялостна абстракция, съобщи министър-председателят Кирил Петков при визитата си на предварителния приемателен пункт за бягащи от войната в Украйна на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “.

Сега въпросът е какво вършим, тъй че българското небе да бъде с задоволително протекция, по какъв начин се координираме с Алианса. И какво вършим, тъй че българските водачи да запазят своите качества да летят и със самолетите, които сега имаме, дали има други места, където те могат да бъдат ремонтирани. Но концепцията сега през някакви вторични компании да изпращаме тези самолети към Русия е цялостен парадокс, сподели Петков.

„ България е НАТО, България е Европейски Съюз. Общата ни сигурност зависи от общините ни координирани дейности. Русия да се преценява с всички нас, тъй като не е обикновено в 21 век да има такава експанзия “, съобщи още министър-председателят.

Същевременно на взаимна конференция в Букурещ с румънския си колега Клаус Йоханис през днешния ден президентът Румен Радев разяснява, че " постоянно е подкрепял засилената защита на въздушното пространство на България, което дава опция освен за по-голяма сигурност в нашия район, само че и за доста по-добра подготовка на българските летци. "

Радев напомни за предстоящото забавяне в доставката на контрактуваните от България изтребители Ф-16, които се чака да дойдат в страната ни след 2025 година Президентът прикани " българското държавно управление и Министерството на защитата за неотложни ограничения и изясненост ще могат ли да поддържат до тогава изтребителите Миг-29 в Руската федерация или в случай че това не е допустимо, с поддръжката на друга или партньорска страна. "

„ Ако и това не е допустимо, би трябвало да се търсят междинни решения с друга техника и различен метод най-малко до 2030 година. Това е национално виновната позиция “, твърди Радев.

Той прикани също по този начин " във връзка с поддръжката на изтребителната ни авиация да не се позволява незнание или истерична идеологизация на казуса, което би означавало България да абдикира от отбраната на своето лично въздушно пространство, своя личен въздушен суверенитет и от отговорностите си по отношение на груповата защита в НАТО. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР