Няма как да проследим пътя на нашите самолети, продадени от

...
Няма как да проследим пътя на нашите самолети, продадени от
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Не можем да проследим нашите самолети, продадени от частни фирми


Няма по какъв начин да проследим пътя на нашите самолети, продадени от частни компании. Това сподели в предаването „ Тази заран “ служебният министър на защитата Димитър Стоянов във връзка информацията на „ Влумбърг “ за изпратени в Украйна наши.

„ Периодът 2005-2012 година са продадени 20 самолета Су-25К. Все още шест самолета от тях са на територията на България. Останалите 14 са отвън страната, като те са изнесени главно. Това е интервалът на държавното управление на тройната коалиция и на първото държавно управление на ГЕРБ “, изясни Стоянов.

Той изясни, че през 2001 година е признат проект, според който българската войска беше редуцирана. Това се отрази и на.

„ Основен идеолог на това беше господин Шаламанов. По негово време тези бяха оповестени за непотребни и бяха продадени според проекта, това беше непотребна техника “, добави Стоянов.

Самолетите, които страната ни към момента има, са на площадката в Безмер. Стоянов уточни обаче, че преди към месец сме изгубили един от тези самолети.

„ Тези самолети се купуват от български компании, които имат позволение да, т.е. със артикули за военна приложимост. Ние знаем кой са, само че няма смисъл да бъдат коментирани тук. Тяхната активност е изцяло законна – те са ги закупили и са ги препродали. Естествено, търсили са някаква “, сподели още Стоянов.

Вижте какво още сподели служебният министър на защитата за оръжието изпратено в Украйна, изтребителите F-16 и образованието на нашите водачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР