Няма как да има повишаване на водата за тази година,

...
Няма как да има повишаване на водата за тази година,
Коментари Харесай

Касчиев: Тази година водата няма да поскъпне, очаква се да е догодина

Няма по какъв начин да има повишение на водата за тази година, само че в общия случай се чака повишаване на услугата за 2022 година

Това сподели в „ Тази заран “ Ивайло Касчиев, шеф на дирекция " ВиК услуги " в КЕВР.

" Всеки ВиК оператор действа в друга среда заради метода на създаване на системите, къде са водоизточниците, какъв брой е мъчно, водата да се добива и транспортира. Самата първична база на операторите е друга. Има оператори, които са в доста тежко положение, където водата се добива и транспортира помпажно и се изисква огромен разход на електрическа енергия и водните количества са доста огромни. Такива са Добрич, Сливен, Шумен. Загубите са към 80% и в действително изражения са високи. За 2020-а разходът за електрическа енергия е бил над 40% от общия разход на тези сдружения “, изясни Касчиев.

Според ръководителя на Съюза на ВиК операторите Ангел Престойски има метод да се реши тежкото състояние, в което са изпаднали операторите.

" Смятам, че има опция да бъде облекчена обстановката, защото има тактика за развиване на ВиК бранша, която е признато от Народно събрание и е планувано да има водни помощи. Набелязани са в ВиК сдружения, с цел да се направи разбор и да се пристъпи към предоставяне на помощи, с цел да може обществено слабите хора да са обезщетени от скока на услугите “, изясни Престойски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР