Няма искане и главният прокурор Иван Гешев не очаква да

...
Няма искане и главният прокурор Иван Гешев не очаква да
Коментари Харесай

Главният прокурор скептичен, че ще има разпит на Божков

Няма искане и основният прокурор Иван Гешев не чака да има искане за разпит на предприемача в Дубай - Васил Божков.

В отговор на журналистически въпрос Гешев изясни, че сред България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма контракт за правна помощ и единственият вид за осъществяване на разпит като очевидец е посредством реципрочност.

" Ако преценяват от ОАЕ в хода на комплицирана процедура, а не както вие си го представяте по Viber или WhatsApp, ще се откри контакт и ще се откри подобен разпит при изискванията на реципрочност ", изясни обвинител номер едно.
 СГП внесе молба за разпит на Васил Божков
СГП внесе молба за разпит на Васил Божков

Прокуратурата желае Божков да бъде разпитан по отношение на изказванията му, че е станал жертва за изнудване

На базата на предходния опит на прокуратурата в други случаи с лица, укриващи се в ОАЕ, Гешев е песимистичен, че разпитът на Васил Божков въобще може да се случи. Но усложненията, които среща нашата прокуратура, срещат и американската прокуратура, и прокуратурите в Европейски Съюз.

Каква е повода, би трябвало да ви е ясна, разяснява Гешев.

Главният прокурор отговори на въпроси за в " Български пощи " и за против транспортния министър, като отпрати всички въпроси към наблюдаващите прокурори.
 СГП приканва Петков за още един разпит за изнудването на Божков
СГП приканва Петков за още един разпит за изнудването на Божков

Разпитът е очакван за понеделник, като има и две аварийни дати

Припомняме, че на 17 март, откакто предприемачът показа, че е дал показания пред европрокурор по отношение на изнудването против него.

Прокуратурата тогава съобщи, че Васил Божков няма по какъв начин да бъде разпитан посредством видеовръзка заради неналичието на контракт за съдействие с ОАЕ и други правни спънки.

По-късно стана ясно, че Софийска градска прокуратура е внесла в Министерство на правораздаването молба за разпит на предприемача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР