Няма институционална памет за нарушенията на човешките права, за да

...
Няма институционална памет за нарушенията на човешките права, за да
Коментари Харесай

Екимджиев: Цацаров направи сериозна грешка с изказването си за Иванчева

Няма институционална памет за нарушаванията на човешките права, с цел да не се повтарят, сподели в предаването " Преди всички " Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и отбрана на човешките права.

" Държавата прави най-лесното – заплаща с нашите пари присъдените от Европейския съд компенсации и даже тогава, когато в решенията на съда в Страсбург са установени систематични, повтарящи се проблеми, не взема съответни ограничения за тяхното превъзмогване. С промени в законодателство, във властови практики, в построяването на една институционална просвета и памет, по този начин щото тези нарушавания да не се възпроизвеждат като в някакъв безразсъден сериал и всичко това да става за сметка нашите права, на нашите пари на нашето самочувствие като европейски жители, Т.е. липсва систематичен метод и това ме кара да мисля, че в действителност ние не възприемаме и нямаме почит към правата на индивида като европейска полезност. И това е някак си обикновено, тъй като ние не сме се борили за правата си, а някак си сме ги получили наготово и към този момент близо 30 години се чудим какво да ги вършим ".

Екимджиев разяснява и изявлението на основния прокурор Сотир Цацаров пред публицисти в Брюксел, в което той споделя, че ще има още вести за подкупи:

" Това, което той сподели и което е прям юридически оксиморон, е, че при ареста на Десислава Иванчева е имало унизително третиране, само че всичко е било в границите на закона. Значи, конституцията и Конвенцията за правата на индивида не разрешават, това е безспорна възбрана, на унизителното отнасяне, т, е в случай че карцерът е позорен, той не може да бъде легален. Така че тук основният прокурор направи една доста сериозна неточност, това беше един доста тежък честен и професионален неуспех. Обаче да, евентуално ще има още арести за подкупи, защото вие знаете колкото пъти публицисти са се пробвали да разкрият корупция, закононарушения, толкоз пъти са съумели. Журналистите на практика правят работата на проверяващите. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР