Няма информация за пострадали български граждани при пожара в окръг

...
Няма информация за пострадали български граждани при пожара в окръг
Коментари Харесай

Няма информация за пострадали българи при пожарите в Чанаккале

Няма информация за потърпевши български жители при пожара в окръг Чанаккале, Северозападна Турция, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Генералното консулство на България в Истанбул.

Към този миг не е постъпвала информация за наранени български жители, показаха от консулството.

Над 80 души са били обгазени при пожара, заяви през днешния ден турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи, че близо 50 души, наранени от дима, са потърсили помощ в болница.

Общо 1251 поданици на девет села бяха евакуирани поради огромния горски пожар. Огънят се разгоря през вчерашния ден по обяд в региона Дамйери в Чанаккале. Вятърът в региона доближава скорост от 70 км/ч, а влажността на въздуха е едвам 19 %. 

Продължават напъните за гасене на пожара. В потушаването на пламъците по въздух вземат участие 28 хеликоптера и осем самолета, както и огромен брой техника на суша. 2960 души личен състав се борят с огнената буря, осведоми турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Пламъците бушуват на повърхност от 1500 хектара. Те са достигнали до локалното село Ягджълар, където доста къщи са изгорели.

Междувременно министерството на превоза и инфраструктурата заяви, че прекосяването по автомагистралата Малкара-Чанаккале и моста „ Чанаккале – 1915 “ е гратис за транспортните средства, които вземат участие в напъните за гасене на пожара или за изтегляне на хора, съобщи Анадолската организация.

В изказването на министерството се споделя, че поради понижената видимост е затворен за придвижване пътят Чанаккале-Чан.

Заради огъня бе затворен за прекосяване проливът Дарданели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР