Няма индикации на този етап, че Русия е готова да

...
Няма индикации на този етап, че Русия е готова да
Коментари Харесай

Франция: Засега няма индикации, че Русия е готова да нахлуе в Украйна

Няма индикации на този стадий, че Русия е подготвена да предприеме дейности в Украйна, съобщи през днешния ден за телевизия Франс 2 (France 2) министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан, съобщи организация Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 157
Президентът на Русия Владимир Путин упрекна през вчерашния ден Запада, че умишлено основава сюжет, който да въвлече страната във война и подценява опасенията за сигурността на Русия, свързани с Украйна.

Руската федерация е струпала десетки хиляди бойци покрай границата си с Украйна, само че твърди, че няма желание да нахлуе в страната. Преди близо осем години обаче руснаците окупираха Крим, а по-късно поддържаха сепаратистите в Донбас в Източна Украйна.

Бившата руска република се трансформира в гореща точка в евентуално най-опасната борба сред Изтока и Запада от края на Студената война насам, отбелязва Ройтерс.

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан ще бъде на публично посещаване през днешния ден и на следващия ден в Румъния. В четвъртък външният министър на Румъния Богдан Ауреску ще бъде хазаин на съвещания на тематика тревожната обстановка със сигурността към Украйна и в Черноморския район с присъединяване на министрите на външните работи от така наречен Букурещка деветка (В9). В консултациите ще взе участие министърът на външните работи на Франция, а по покана на румънския първи посланик ще се включи и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 157  Путин: Съединени американски щати се пробват да ни въвлекат във въоръжен спор Путин: Съединени американски щати се пробват да ни въвлекат във въоръжен спор  Ердоган: Турция не желае война сред Русия и Украйна Ердоган: Турция не желае война сред Русия и Украйна  Джонсън увери Зеленски в поддръжката на Англия за суверенитета и независимостта на Украйна Джонсън увери Зеленски в поддръжката на Англия за суверенитета и независимостта на Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР