Няма френско-германски сблъсък, увери дипломат номер едно на Франция Стефан

...
Няма френско-германски сблъсък, увери дипломат номер едно на Франция Стефан
Коментари Харесай

Париж уверява: Няма френско-германски сблъсък!

Няма френско-германски конфликт, увери посланик номер едно на Франция Стефан Сежурне в изявление за в. " Монд ", написа Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че няма разделения сред Франция и Германия макар разликите, демонстрирани от техните водачи Еманюел Макрон и Олаф Шолц по отношение на Украйна. " Няма френско-германски конфликт, ние сме съгласни по 80 % от въпросите ", увери Сежурне.

Ябълките на раздора, които са най-видими, касаят в този момент формата на помощ, която да се окаже на Украйна в миг, в който

помощта от 60 милиарда $ на Съединени американски щати остава блокирана

от Конгреса на тази страна, отбелязва Франс прес. По време на конференция в поддръжка на Киев в Париж в понеделник френският президент Еманюел Макрон както изглеждаше косвено разкритикува страни като Германия, които дълго време са се колебаели да доставят някои тежки оръжия на Украйна.

" Говорих с колежката ми Аналена Бербок, ние ще се забележим идния вторник в Париж. Има предпочитание да приказваме ", съобщи Сежурне. " Няма никаква драма, тъй като ние имаме една и съща цел - поддръжката за Украйна ", сподели той

Сежурне също така отхвърли концепцията, че

полемиките за военно наличие в Украйна имат предизборни цели в навечерието на евровота

през юни. " Въпросът не е избирателен, а екзистенциален. Украйна е в центъра на предизборните диспути, тъй като има разлики по въпроса. Предпочитам това да не беше по този начин и да имаше необятен консенсус оттатък партийните разделения ", сподели Сежурне.

Той също по този начин прикани да няма разделяне във Франция, тъй като националната дискусия по отношение на помощта за Украйна няма да е от изгода за никого. Сежурне прикани всички да си дадат сметка, че протичащото се в Украйна " ни касае всички нас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР