Няма друга по-спокойна държава от България на Балканите, заяви вътрешният

...
Няма друга по-спокойна държава от България на Балканите, заяви вътрешният
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма друга по-спокойна държава на Балканите от България

Няма друга по-спокойна страна от България на Балканите, съобщи вътрешният министър Валентин Радев, който бе посетител на утринния блок на БТВ.

Мароканецът, който бе хванат в България, има връзки с Ислямска страна. Вече получихме молба за екстрадиция. Колегите показват, че е рисков, сподели министър Валентин Радев в ефира на БТВ.

Той е бил част от група от 27 души, когато е получен сигнал, че е рисков и би трябвало да бъде хванат. „ Ние не знаехме кой е тъкмо. Успяхме да го заловим и това се прави оценка добре от партньорските ни служби. Следим за такива хора, които се пробват да преминат границата ни ", добави министърът. На въпрос дали има хванати каналджии и мигранти в последните дни, Валентин Радев сподели: „ Засичаме ги, обаждаме се на турските служби и те ги прибират и връщат назад. Залавяме и помагачи. Дори през вчерашния ден има хванати 8 индивида от „ Гранична полиция ", които са подпомагали каналджиите. Правели са го за дребни пари ".

„ Сърбия ни връщат бежанци, само че все по-малко – те са нули и единици. През последните дни е върнат един човек. Натискът е нулев. Това е най-добре предпазената граница в Европа, споделят го и от Фронтекс ", посочи Радев.

„ Няма друга по-спокойна страни на Балканите от България ". Той даде образец: От 95 убийства предходната година са разкрити 94. „ Има проявена експанзия към служителите на реда в Ихтиман. Не би трябвало да се работи против страната и държавните чиновници. Такова нещо няма да позволим. Полицаят, когато отива на сходна интервенция би трябвало да бъде квалифициран и даже да знае, че би трябвало да употребява мощ. Всички би трябвало да имат схващане. Трябва да има почит към чиновниците на реда. Полицаите надлежно би трябвало с държанието си да внушават почит ", акцентира вътрешният министър.

„ За да ви оказват помощ тези хора, би трябвало да ги почитате. " Като безсрамие дефинира фрагментите с задържан, който прави кълба в полицейския участник. „ Системата на Министерство на вътрешните работи няма да бъде реформирана. Аз съм последовател на еволюцията ", обясни Радев. Където има повече сигнали, там изпращаме служители на реда. Където има служители на реда сигналите понижават. Частната защита не е обвързване, а алтернатива, стана ясно от думите на Валентин Радев.

На въпрос имало ли е гонка сред полицията и кола на НСО, в която се е возила първата дама, Валентин Радев сподели: „ Минали са с тъмната кола и патрула потегля след тях. На третия светофар ги настигат и стопират. След като е изяснено, са били освободени и са траяли пътя си. Ще работим в синхрон за това какви интервенции се организират ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР