Няма друг премиер в България, който да си е спазил

...
Няма друг премиер в България, който да си е спазил
Коментари Харесай

Кирил Петков в остър сблъсък с ИТН и БСП в парламента

Няма различен министър председател в България, който да си е спазил обещанието, както го направи господин Денков. Преди 9 месеца обещахме, че на този ден ще бъде дадена оставката, Денков съблюдава това заричане, а ние през днешния ден внесохме това заричане в залата. В историята на България няма образец министър председател да си внася оставката, тъй като е дал заричане, акцентира Петков. А той даде това заричане освен пред вас, само че и пред целия български народ. Това сподели по време на дебатите по оставката на премиера съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков. 

Преди изявлението му се чуха критични изявления на депутати от „ ИТН “ във връзка деветте месеца ръководство на кабинета „ Денков – Габриел “.  От опозицията упрекнаха държавното управление, че не съблюдава заложеното в управническата стратегия.

Властта за нас е средство за смяна, до момента в който тя се случва, ние ще бъдем тук и ще движим напред. Нито едно решение не е било водено нито от изгода, нито от боязън. Сигурен съм, че смяната ще продължи. За първи път направихме промени в Конституцията. В Шенген сме и сухоземните граници са идната стъпка, която ще се случи. Разследването на основния прокурор към този момент е реалност, антикорупционното законодателство също, факт е бюджетният недостиг под 3%, както и измененията, свързани с запазване на българско Черноморие. Единствените промени, които са необратими, са тези, които трансформират упованията и страховете на българския народ. Днес към този момент българите чакат да имат министър председател, който да е просветен, уравновесен, никой във властта да е с монопол, да няма държавен чиновник в страната, на който да е единствено Господ, пенсионерите чакат да не са под линията на беднотия, учителите чакат секторът им е да е предпочитан и да са добре заплатени, хората нямат боязън от енергийната взаимозависимост освен от Русия, от нито една страна, съобщи Петков.

Тези упования и промени в страховете са необратими. Който и да ръководи оттук насетне, ще би трябвало да дава отговор на тези упования Задачата отсега нататък е да продължаваме с измененията, хората да чакат самостоятелни регулатори, които да го бранят от монополите, хората чакат самостоятелна цена на тока и газа, самостоятелни медии, да няма „ джуджета “ и „ нотариуси “, чакат службите да се грижат за сигурността на всеки един български жители, уточни съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Тези упования към този момент са във всички български гласоподаватели. Простотията, зависимостта от други страни, подвикванията, наглите изявления към този момент не са част от българския народ. Шоутата със полови комплекси към този момент са отвън упованията на българския народ. Това ще ви маргинализира още повече, обърна се Кирил Петков към „ ИТН “.

 

Хората чакат едно-единствено нещо – да си ходите, сподели в имитация секретарят на ПГ на „ ИТН “. Станислав Балабанов.

Ситуацията сега е доста елементарна. За злощастие, вие изглеждате като обстановката. Имате избор – до петък да решите какво да вършиме. Казахте, че преди 10 месеца сте обещавали някакви неща и сте ги изпълнили. Обещавахте да вкарате Бойко Борисов в пандиза, а в този момент управлявате с него. Борисов ви предлага дружно с него – с господин Пеевски да продължите да крадете. Изправен сте пред избора дали да продължите да крадете или да отидете на избори, където да ви „ отрежат главата “. Защото позицията на българското общество се видя ясно на 3 март на Шипка, съобщи Балабанов.

Познавайки ви, допускам че ще изберете първото, тъй като вие сте един елементарен страхливец. Затова историята ще ви накаже и не помни, сподели оше секретарят на ПГ на „ ИТН “.

Няма подобен министър председател в българската история, който да е обещавал едно на българските жители, а на процедура да съобщи жителите – тези, които стачкуваха по площадите. Те гласоподаваха за вас да извършите смяна, а вие се прегърнахте с господин Борисов и господин Пеевски, уточни зам.-председателят на ПГ на „ БСП за България “ Георги Свиленски.

Независимият народен представител Радостин Василев обвини „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че са легитимирали модела „ ГЕРБ “.

Вие бяхте първа политическа мощ. Това доверие беше пропиляно и то имам възприятието, че не със тактика, а от нелепост, отговори Кирил Петков на „ ИТН “.

В отговор на Георги Свиленски, Петков уточни: „ Ако приказваме за изгубено, време, това са последните 30 години. След 30 години българското население регистрира къде е вашият резултат. Вие сте там, тъй като тези 30 години бяха пропилени “.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ означи, че с помощта на Радостин Василев е научил, че „ веднъж изменник, постоянно изменник “, както и че не би трябвало да „ взема предатели в тима си “.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР