Няма драми в БСП днес. Вчера след обяд имаше драма.

...
Няма драми в БСП днес. Вчера след обяд имаше драма.
Коментари Харесай

Румен Гечев: Няма драма в БСП

Няма драми в Българска социалистическа партия през днешния ден. Вчера след обяд имаше драма. Българска социалистическа партия е единствената партия в България, в която водачът се избира в директен избор , съобщи членът на националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Гечев в студиото на Българска национална телевизия.

Според него е необичайно човек, който е изключен от Българска социалистическа партия да бъде в националния съвет и да взема решения , по този начин той разяснява. Той съобщи, че в Българска социалистическа партия има Контролна комисия, която е взела съответните решения и счита, че няма съображение.
 Високо напрежение на „ Позитано “ 20 - цакат се с бройките на пленума
Високо напрежение на „ Позитано “ 20 - цакат се с бройките на пленума

Социалистите са се изпокарали поради гласуването на дневния ред

Той съобщи, че на планувания на 11 и 12 февруари следващата година конгрес на партията " ще бъдат дискутирани всички проблеми и ще бъдат взети решения ". Гечев напомни, че мандатът на ръководителя Корнелия Нинова е 4 години и този мандат може да бъде изменен на следващиа конгрес , както и да бъде изменен механизма за избор на водача.
 Нинова отново оцеля Обновена
Нинова отново оцеля

Конгрес ще се организира през февруари

Според него максимален късмет има за основаване на държавно управление, което да е отдалечено по някакъв метод от партиите, които са в Народното събрание. Съставянето на държавно управление е извънредно значимо в този миг за България, поради нуждата да се одобри бюджетът за 2023 година.

По думите му срещи на действително не се организират. " ГЕРБ е в изолираност. Следващият мандат ще бъде връчен на " Продължаваме промяната ", само че те не желаят да ръководят с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи Румен Гечев. Съвсем ясно е, че шансът е с третата партия от Народното събрание, означи той. Той споделя мнението, че има огромна възможност мандатът да бъде връчен на партията на Стефан Янев , само че в случай че бъде връчен на Българска социалистическа партия - те надлежно ще създадат опит за сформиране на държавно управление.

По въпроса за забавянето на доставката на закупените от Съединени американски щати самолети F-16 блок 70, той съобщи, че пазарната логичност изисква американската страна да върне парите или да даде самолети до идването на поръчаните изтребители .
 Радев: България търси междинно решение за самолети да пазят небето ни
Радев: България търси междинно решение за самолети да пазят небето ни

Водени са диалози с Франция и Швеция

Той повтори позицията на Българска социалистическа партия, че България не би трябвало да се намесва във войната в Украйна и не би трябвало да изпраща оръжия там. Според него казусът не е сред Русия и Украйна. Той сподели, че в Украйна се водят военни дейности, " само че там противостоят разнообразни субекти ".

Накрая той приключи с това, че България няма интерес да я ръководят служебни държавни управления . Според него би трябвало да се ревизира дали няма проблем с конституцията, в случай че страната ни се ръководи с години със служебни държавни управления. Той акцентира, че отговорността на президентската институция в актуалната обстановка е голяма - изключително на кого ще бъде връчен третия мандат за сформиране на държавно управление.
 Радев се тревожи от алените линии, издигнати след изборите
Радев се тревожи от алените линии, издигнати след изборите

Отказа от коалиция демонстрира боязън да се ръководи през зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР