Няма доказателства този вирус да се предава от животно на

...
Няма доказателства този вирус да се предава от животно на
Коментари Харесай

Преносители ли са домашните любимци на COVID-19?

Няма доказателства този вирус да се предава от животно на човек ", споделят са ветеринарите Разходката на куче в парка покачва до 78% риска от заразяване с COVID-19. За това предизвестиха испански учени през седмицата.

Според лекар Димитър Яновски, ръководител на Софийската гилдия на Българския ветеринарен съюз, домашните ни любимци страдат от коронавируси, само че за момента не е потвърдено, че COVID-19 е рисков за тях. " Няма доказателства този вирус да се предава от животно на човек ", сподели той в ефира на Нова ТВ.

Собствениците на домашни любимци, споделиха, че нямат терзания по отношение на това да разхождат домашните си любимци на открито. Според тях изолирането на кучетата ще ги направи асоциални, което не е добре за тях. Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/11/22/prenositeli-li-sa-domashnite-liubimci-na-covid-19.470633
" И за хората не е хубаво да са асоциални, само че обстановката го постанова ", пошегува се лекар Димитър Яновски. Според него стопаните не би трябвало да изпадат в крайности, като това да мажат домашните си любимци с дезинфектанти.

" Няма по какъв начин да живеем в стерилна среда ", безапелационен е той и още веднъж акцентира, че няма потвърдено предаване на ковид от животно на човек.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР