Няма държавна измяна. Изказванията на президента Румен Радев по време

...
Няма държавна измяна. Изказванията на президента Румен Радев по време
Коментари Харесай

Денков: Няма държавна измяна, това е интерпретация, която не отговаря на истината

Няма държавна измяна. Изказванията на президента Румен Радев по време на връчването на втория изследователски мандат, са тълкования, които нямат общо с истината. Това разяснява акад. Николай Денков незабавно откакто получи досието. Коментарът му идва във връзка думите на Радев, че приемането на мандат след изнесените записи е " нецелесъобразно ".
Прочетете още
На въпрос дали договарянията им с ГЕРБ-СДС са „ размразени “, Денков отговори, че през днешния ден не се е чувал с Мария Габриел и за момента договаряния не са в ход.

„ Докато не седнем на масата за  преговори няма да разясняваме възможен състав на кабинет “, безапелационен бе Денков.

„ Имам възприятието, че президентът е обиден от това, че имаме законопректи за смяна метода за ръководство на службите за сигурност. Министерският съвет дава отговор за сигурността на страната, а президентът няма отношение към тази тематика. Не е в реда на нещата да назначава шефовете на службите. Тези, които в този момент работят, са назначени от министрите в служебното му държавно управление “, съобщи военачалник Атанас Атанасов, който също присъстваше на връчването на мандата в Президентството.

Той съобщи, че сходни фигури би трябвало да бъдат проучени за надеждност, в това число и към отговорността ни към НАТО.

Преди да е формирано държавно управление и да има законова процедура, всевъзможни мнения са непотребни, съобщи той. Журналист зададе въпроса следователно за какво се разясняват сходни неща авансово, както стана ясно от записите

„ Законопроектите за службите бяха импортирани в предходното Народно заседание, с цел да не се дефинират еднолично от ръководител или президент “, сподели Асен Василев. Те не служат на никакви непознати посолства, сподели още съпредседателят на Политическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР