Няма данни за засегнати или застрашени български граждани при горските

...
Няма данни за засегнати или застрашени български граждани при горските
Коментари Харесай

Няма пострадали българи в Австралия

Няма данни за наранени или застрашени български жители при горските пожари в Австралия. По информация на посолството на Република България в Канбера горските пожари не престават да бушуват по източното крайбрежие на страната, северно от град Сидни, в това число в региона на Блу Маунтинс, по югоизточното крайбрежие южно от град Сидни до границата с щата Виктория, в региона Източен Гипсланд във Виктория, както и с друга активност и мащаб в доста други региони.

Към момента в страната има сведения за 18 починали. За справяне със обстановката са мобилизирани 3000 военнослужещи от запаса. В огромните градове, с население над 300 хиляди души, обстановката е спокойна. В кратковременен проект няма изгледи за нахлуване на пожарите в някой от огромните градове, само че следва да се има поради, че обстановката е динамична. Наблюдава се от време на време мощно замърсяване с пушек в някои градове, най-много в Сидни и Канбера. През последната седмица обстановката с качеството на въздуха в Сидни се усъвършенства, а задимяването в Канбера се усили. Това зависи от посоката напразно и местоположението на пожарите.

Препоръчваме на намиращите се в Австралия български жители да се осведомят постоянно за обстановката, да не пътуват до засегнатите от пожарите региони и авансово да се осведомяват за възможни затваряния на съществени пътища и автомагистрали, показаха от Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР