Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд

...
Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд
Коментари Харесай

Има опасност от нова силно земетресение в Калифорния в идните дни

Няма данни за потърпевши български жители при земетресението с магнитуд 7,1, което разклати Южна Калифорния, оповестиха от българското външно министерство. Трусът е бил съвсем на същото място, където в четвъртък вечерта удари със мощ 6,4. Има ранени и съществени материални вреди.

``
реклама

В българското генерално консулство в Лос Анджелис е образуван спешен щаб. От Министерство на външните работи поучават българските жители, които живеят в Южна Калифорния, да се преценяват с всички разпореждания на локалните управляващи, свързани с възможни евакуации и защитни ограничения.

Земетресението провокира пожари, блокира елементи от автомагистрали, повреди здания, само че аргументи леки пострадвания на хора макар, че силата му беше осем пъти по-голяма от първичния трус в региона преди ден.

Епицентърът е на 17 километра североизточно от Риджкрест с население 30 000 души, съобщава Българска национална телевизия.

Малко след осем вечерта, трусът провокира и боязън и суматоха в къщи, заведения за хранене и магазини, само че и в телевизионно студио по време на новинарската емисия.

В региона на Лос Анджелис земетресението беше усетено в продължение на 40 секунди.

Трусът се усети южно от Сан Диего, северно от Сан Франциско и Рино, Невада, и източно от Финикс. Извънредно състояние е оповестено в окръзите Керн и Сан Бернардино.

Сеизмолозите считат, че има 50 процентова възможност от земетресение от шеста степен в идващите дни. През 1994 година, 57 души починаха при земетресение със мощ 6.7 в най-населените региони на Лос Анджелис.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР