Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Япония,

...
Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Япония,
Коментари Харесай

Външно обяви има ли пострадали българи при кошмарните наводнения, удавили Япония

Няма данни за потърпевши български жители при наводненията в Япония, при които починаха 46 души, а 48 се водят за безследно изчезнали. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

До момента наши сънародници не са се обръщали за помощ към посолството ни в Токио.

По информация на задачата най-пострадали са префектурите Хирошима, където броят на жертвите е достигнал 22 души, Ехиме – с 12 починали, Осака, Шига, Киото и Хього.

В събота сутринта беше анулирано предизвестието за предстоящи проливни дъждове във Фукуока, Сага, Нагасаки, Хирошима, Тоттори и Окаяма, само че ситуацията в тези префектури продължава да е извънредно тежко. Преустановени са образователните занятия в учебните заведения и университетите в засегнатите райони.

Правителството е мобилизирало към 50 000 души от силите за самозащита за справяне с изключително тежката обстановка.

Прогнозите за времето сочат, че преваляванията в засегнатите префектури ще продължат и през идващото денонощие.

Министерството на външните работи предлага настоятелно да се наблюдават осведомителните уеб сайтове и съответно уеб страницата на Японската метеорологична организация (JapanMeteorologicalAgency- https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html), да не се подхващат пътувания до нормализиране на ситуацията, да се наблюдават и съблюдават инструкциите на локалните управляващи, да се вземат ограничения за незабавна евакуация и подслоняване на безвредно място при нужда.

Дежурен телефон на Посолството на Р България в Япония: + 81 80 7966 5608

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР