Няма да удължават грипната епидемия в Добрич, която беше обявена

...
Няма да удължават грипната епидемия в Добрич, която беше обявена
Коментари Харесай

Ще има ли удължаване на грипната епидемия в Добрич

Няма да удължават грипната зараза в Добрич, която беше оповестена на 20 януари. От на следващия ден (26 януари) се възвръща образователният развой. Решението е на Регионалната здравна ревизия. Заболяемостта от грип и ОРЗ в региона за следения интервал демонстрира спад по отношение на миналата седмица. Лекарите от лечебната мрежа подават информация за намаление търсенето на здравна грижа за грип и грипоподобни болести.

РЗИ – Добрич уведомява, че заповедта на шефа няма да бъде обновена. С приключване на периода се анулират всички противоепидемични ограничения против разпространяването на грип и ОРЗ на територията на област Добрич. От 26 януари всички прекратени по заповедта действия се възвръщат в естествен режим на работа.

Независимо от това, от РЗИ предлагат: да се заобикаля по опция събирането на доста хора на едно място;да се носи защитна маска тук-там със скупчване на хора;да се съблюдават разпоредбите за персонална хигиена и дезинфекция;при признаци на грип/ОРЗ да се търси лекарска помощ, болните да остават в къщи и да не се самолекуват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР