Няма да се връщат пари на отказали се от екскурзии

...
Няма да се връщат пари на отказали се от екскурзии
Коментари Харесай

Няма да се връщат пари на отказали се от екскурзии до Египет и Йордания

Няма да се връщат пари на отказали се от екскурзии до Египет и Йордания.Над 10 000 българи се чака да пътуват до Йордания и Египет до края на годината, по данни на туроператорски компании, съобщи bTV.

Египет и Йордания граничат с Израел, където има военни дейности

Седми ден външното ни министерство е с рекомендации да заобикаляме пътувания до такава степен.Туроператорите предизвестяват, че в случай че някой реши да отнеми пътуването си, то парите му няма да бъдат възобновени.

Група от 38 туристи е при Мъртво море. Вече 7-ми ден са в Йордания. Те споделят, че безусловно никакви проблеми не е имало на никое място.

Обстановката е спокойна

„ Всичко върви по проект, нямаме отклонения от програмата. Има доста туристи от целия свят. Вчера с групата бяхме в Джераш и беше цялостно с народ “, сподели екскурзоводът Стоян Широв пред bTV.

Пълни били хотели и в Египет.В  град Хургада има над 800 туристи.Остава въведената от външното ни министерство 4-та степен на заплаха за пътувания. И предлагат – да ги заобикаляме.

37 българи и техните фамилии чакат да бъдат евакуирани от Газа. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Мария Габриел. Сънародниците ни са потърсили подпомагане за евакуация от задграничните ни представителства в Близкия изток.

Българските дипломати са предали лист с имената на тези българи и фамилиите им на израелските и египетските управляващи.

Евакуацията им на този стадий обаче не е допустима, тъй като не е реализирана договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа

“Дипломатите ни са в непрекъсната връзка с тези хора и са в подготвеност да им окажат подпомагане за излизане от Газа, ” увери Мария Габриел.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР