Няма да се уморя да повтарям фактите - има засилен

...
Няма да се уморя да повтарям фактите - има засилен
Коментари Харесай

50% по-малко са заловените мигранти през 2023 г.

Няма да се уморя да дублирам обстоятелствата - има засилен мигрантски напън, като от началото на година той е с над 35% по-висок по отношение на предходната годината. Лъжа е, че хванатите мигранти нарастват и са повече. Ако за първите 4 месеца на 2022 година на територията на страната са хванати 4 140 мигранти, за същия интервал на 2023 година са хванати 2 179 мигранти или с близо 50% по-малко.

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор в Народното събрание.

Той изясни, че съществуването на спомагателни полицейски сили уплътняват българо-турската граница там, където няма възпиращо оборудване - 110 км от границата. С наличния запас и капацитет Министерство на вътрешните работи се оправя и с цената на доста ексклузивен запас. Осигурени са 110 души в допълнение, както и 240, за които е пуснат конкурс. Преговаря се с Европейска комисия за спомагателни 1 260 щата, като по този метод се цели да се спре привличането на сили от вътрешността на страната.

Няма нито една ефикасна присъда за хванатите мигранти.

Демерджиев съобщи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи поставят ексклузивен труд, с цел да се оправят със дилемите си. Той прикани Народното събрание да подкрепи Министерство на вътрешните работи, като разчита, че Народното събрание може да го направи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР