Няма да са нужни КПП-а като като ограничителна мярка, ако

...
Няма да са нужни КПП-а като като ограничителна мярка, ако
Коментари Харесай

Категорично няма да са нужни КПП-та

Няма да са нужни КПП-а като като ограничаваща мярка, в случай че настоящите сега не подействат. Това сподели по бТВ зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.

Той счита, че сега ограниченията са задоволително положителни и уравновесени, с цел да се запазят животът и здравето на хората, а и стопанската система да работи. Балабанов се надява, че след две седмици ограниченията ще дадат резултат.

На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Продължава като процедура бусове на полицията да обикалят като коли за спешна помощ. Радиостанциите са настроени на тези на Спешна помощ и непрестанно си споделят, сподели зам.- министърът на Министерство на вътрешните работи.

Денонощно се вършат инспекции и дали магазини и заведения съблюдават ограничаващите ограничения.

Според него обаче българите не са дисциплинирани и полицията "не може да огрее на всички места ".

До момента има към 3000 формирани акта за нарушение на карантината. Много хора са дадени на съд.

Зам.- министърът съобщи, че служителите на реда работили напрегнат, подложени на невиждана и нечувана вербална и физическа офанзива. "Това много ги изнерви. Те не стачкуват за пари, а с цел да запазят достойнството и достолепието си. И 15 и 30% (увеличение на заплатите - б.р.) не могат да покрият риска. Надавам се, както даде обещание министър председателят, няма по-добре от него който да познава системата, той желае да усили с 15 % заплатите на служителите на реда. Това е максимумът, който може да се даде. Явно, че няма средства за по-голямо нарастване ", сподели Балабанов. След Нова година един новак служител на реда ще получава 1116 лв.. 13 наши сътрудници са умряли от ковид, заяви още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР