Няма да позволя алабализми за Крайбрежната алея Капитан Георги Георгиев

...
Няма да позволя алабализми за Крайбрежната алея Капитан Георги Георгиев
Коментари Харесай

Кметът на Варна предлага широка обществена дискусия за Крайбрежната алея

Няма да разреша алабализми за Крайбрежната алея " Капитан Георги Георгиев " на гърба на варненци. Необходима е необятна социална полемика за статута на алеята и нейното облагородяване.

Това съобщи пред медии кметът на Варна Иван Портних. По думите му решенията на регионалните шефове - ту за затваряне на част от нея за придвижване на коли, ту за анулация на тази заповед, са политически заигравания с упованията на варненци.

" Това не е работа в полза на хората, а подаване на топката с политически цели ", разяснява кметът и добави, че това е заиграване с упованията на хората.

Той дефинира частичното затваряне на алеята за коли от Рибарския плаж до Втора буна като " нещо несериозно ".

Иван Портних съобщи, че ще заяви позицията си по тематиката след приключването на инспекцията по проблема с Алея първа, предоставена от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Резултатите от нея би трябвало да станат ясно до дни.

По думите му контактната зона на варненци с морето е извънредно дребна, по тази причина е отворена зоната на пристанището.

Той предложи да се отвори необятна социална полемика за алеята и жителите да бъдат осведомени с всички планове и капиталови планове за Крайбрежната алея.

" Публично и намерено да стане ясно кой какво предлага, кой какво поддържа, какви са визиите на тази значима за всички варненци зона ", сподели още Портних.

" Варна заслужава да има една красива и добре устроена контактна зона с морето, където варненци и гостите на града да се усещат пълноценно, по тази причина въпросът би трябвало да се реши по-комплексно ", добави кметът.

Според Кадастъра секторът от басейн " Приморски " до Рибарския плаж, който е неразрешен за коли от години, е общински. В тази връзка варненският градоначалник съобщи, че е " налагал забрани, където е допустимо ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР