Няма да позволим повишение на цената на тока за битовите

...
Няма да позволим повишение на цената на тока за битовите
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков: Няма да позволим повишение на цената на тока

Няма да позволим покачване на цената на тока за битовите консуматори след цялостната либерализация на пазара на електрическа енергия. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на постоянното държавно съвещание през днешния ден. Повод са опасенията за значително нарастване на сметките, които провокира законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

„ Искам да уверя всички български жители, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще резервира цената на тока за битовите консуматори доникъде на 2024 година “, изясни министър-председателят. След този период е допустима смяна въз основата на решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Дори и тогава нарастването няма да бъде по-голямо от няколко %, акцентира акад. Денков.

Промените в Закона за енергетиката бяха препоръчани за публично разискване от Министерството на енергетиката, което завърши на 26 август т.г. Измененията ще бъдат импортирани за гласоподаване в Народното събрание в първите дни на септември като част от последните законопроекти, свързани с промените в Плана за възобновяване и резистентност. Премиерът прикани народните представители да одобряват всички законопроекти съгласно съгласувания график, с цел да отпаднат трудностите пред довършването на този стадий от Плана.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР