Няма да подкрепим Закона за маслодайната роза, защото по него

...
Няма да подкрепим Закона за маслодайната роза, защото по него
Коментари Харесай

Депутат от НФСБ порица ГЕРБ: Опитвате се за прокарате лош закон

Няма да подкрепим Закона за маслодайната роза, тъй като по него липсваше разговор сред ръководещата партия ГЕРБ и „ Обединени патриоти ", а законопроектът не е добър.
Това сподели националният представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ Йордан Апостолов по време на дебатите по напълно новия Закон за маслодайната роза на първо четене.
Той прикани законът да бъде отдръпнат и в неговото създаване да вземат участие всички заинтригувани страни.
По думите му подобен закон би трябвало да има, с цел да се контролира този бранш, само че препоръчаният не е добър. Той сподели още, че не са били зачетени доводите на патриотите.
Ако всички считаме, че би трябвало контролиране на връзките в розопроизводството има задоволително време сред четенията да оферират текстове. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по земеделие Десислава Танева.
Тя уточни, че не е съгласна с депутата от НФСБ Йордан Апостолов и съобщи, че не е липсвал разговор сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти “.
„ Влизайки в зала законът на първо четене няма по какъв начин авансово да бъде поправен, поправен. Всичко това се случва в процедурата сред първо и второ четене, с оферти, които в случай че имате воля и предпочитание, може да входирате “, съобщи Танева и акцентира, че нито един период по законопроекта според правилника не е съкращаван.
Друг народен представител от ГЕРБ Станислава Стоянова уточни,че конкуренцията в региона на розопроизводството с други страни постановат намесата на страната посредством основаване на правна рамка.
Стоянова уточни, че надали има някой, който да оспори престижа и известността на българското розово масло. „ Днес производството на розов цвят и надлежно розово масло и артикули от маслодайна роза към този момент е фамилен бизнес.
Проблемите, свързани с търсенето и предлагането на истински крайни артикули, както и конкуренцията със страни като Афганистан, Иран, Турция и Китай, постановат намесата на страната посредством основаване на правна рамка, с която да се подсигурява произхода на създаваните артикули от маслодайна роза “, добави Стоянова.
По думите й актуалната законодателна самодейност е нужна и изключително значима заради настъпилите процеси за всеобщо основаване на насаждения от маслодайна роза с хетерогенен сортов състав и с разнообразни качества.
„ Често в избрани интервали се следи и свръхпроизводство на розов цвят, който не може да бъде обработен софтуерно от съществуващите обекти за преправка “, посочи още депутатът от ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР