„Няма да има промени, които не са обосновани. Заявих на

...
„Няма да има промени, които не са обосновани. Заявих на
Коментари Харесай

Христо Бозуков: Няма да има компромис при установени корупционни схеми в Министерство на земеделието

„ Няма да има промени, които не са обосновани. Заявих на ръководителите на организации и второстепенните разпоредители в Министерството да не чакат някакъв реваншизъм, само че няма да има и взаимни отстъпки при открити корупционни схеми, нарушавания и незаконосъобразни случаи. Нали не вярвате, че със застъпването ми на бюрото ми ще ме чака информация за някакви нарушавания? Тези нарушавания би трябвало да се докажат”. Това съобщи пред служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков на въпрос дали и какви кадрови промени ще има във ведомството.

„ От влизането ни в Европейски Съюз насам в земеделието бяха налети големи средства – към 18 млрд лева и тези средства отидоха в земеделските производители. Как са преразпределени там е различен въпрос. Политици и едри предприемачи има в земеделието, само че дали са олигарси, аз не мога да кажа – не е в моята компетенция”, сподели той.

По тематиката за проблема с фурмите, Бозуков съобщи: „ Моята информация е, че МЗХГ няма никакво присъединяване в тази договорка, с изключение на с едно писмо, с което е изразило поддръжка за това деяние. Нито има командировани съпътстващи лица, нито друго присъединяване “.

На въпрос дали ревизират има ли принуждавани хора да продават на 50% по-ниска цена по насила, Бозуков отговори: „ Ние ще ревизираме, само че можем да го проверим единствено с нашите структури – Инспектората и Вътрешния одит. Това обаче ще изиска време, само че законовата инспекция се прави от Прокуратурата и ние сме подготвени да им спомагаме с каквото можем “.

Запитан дали има усещане за реализирани покупко-продажби на странни цени, които могат да имат пояснения, друго от пазарното, Бозуков уточни: „ Да, имам, само че ще ги кажа, откакто имам по-конкретна информация. Засега нямам съответна и цялостна информация. Имам единствено начална информация и ще се ревизира “.

„ На 25 май ще получа резултатите от инспекцията във фермата за норки. Казусът с нея беше първият ми, дори някои ме подлагаха на критика, че съм му обърнал прекомерно доста внимание. Още първия ден бях посрещнат от неправителствената организация, одобрих ги и разговаряхме да се направи една взаимна проверка”, съобщи още Христо Бозуков.

И добави: „ За страдание заради позволена неточност при оформяне на заповедта, участниците от неправителствената организация не бяха позволени на инспекцията, само че тя беше осъществена и ще получа резултатите на 25 май. Моето предпочитание е тази инспекция да се повтори с присъединяване на тази неправителствените организации, тъй като има законови учредения за това”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР