Няма да има повече дългосрочни договори за въглищните централи. Това

...
Няма да има повече дългосрочни договори за въглищните централи. Това
Коментари Харесай

Няма да има повече дългосрочни договори за въглищните централи, заяви зам.-министър на енергетиката

Няма да има повече дълготрайни контракти за въглищните централи. Това стана ясно от думите на зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова, която гостува в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" В момента съществуват два дълготрайни контракта за изкупуване на електрическа енергия от въглищни централи. Това са двата контракта с " Марица Изток 1 " и " Марица Изток 3 ". " Марица Изток 2 ", която е част от БЕХ, тя работи на пазарен принцип и знаете, че към изкупуване или гарантиране на минимална работа на централата от позиция сигурност на системата и на доставките, имаме практики да се постановат избрани отговорности на тази централа. Всички останали въглищни централи работят на пазарен принцип. Отдавна страната ясно е декларирала и не дава такива дълготрайни контракти за даване на енергетика ", сподели Петрова.

България ще изгуби 3 милиарда евросредства, в случай че не съблюдава периода за териториалните проекти за обективен преход, изясни зам.-енергийният министър.

" Министерският съвет утвърди изменение в оперативната стратегия за районите, неразделна част, от което са териториалните проекти за обективен преход, за същите да бъдат показани на Европейска комисия, спазвайки крайният период - 30 септември, който е на следващия ден. И пускане на формалните договаряния с Комисията по показаната визия от наша страна, заложена в тези проекти и респективно в оперативната стратегия, който развой се надяваме да завърши до края на годината, тъй като в противоположен случай губим средствата от Фонда за обективен преход, които са в порядъка на 3 милиарда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР