Няма да има краен срок за подмяна на хартиените винетки

...
Няма да има краен срок за подмяна на хартиените винетки
Коментари Харесай

Няма да има краен срок за подмяна на хартиените винетки в електронни

Няма да има краен период за замяна на хартиените винетки в електронни Няма да има краен период за замяна на годните и през 2019 година хартиени винетки в електронни , съобщи за Дарик проф. Олег Асенов, специалист в екипа, внедряващ тол системата. Водачите, които не преобразуват винетките си ще попадат в онлайн системата като извършители и ще бъдат спирани за инспекция. Те обаче не са извършители и откакто открият съществуването на книжен стикер на предното стъкло, контролните органи ще има пожелават " Приятен път " , добави проф. Асенов.
 

Действителните извършители пък ще бъдат следени освен от Агенция " Пътна инфраструктура " и " Пътна полиция ", а и от Агенция " Митници " на границата, от Националната организация за приходите, на пунктовете за годишен механически обзор и при издаването на лицензия за транспортна активност , добави специалистът. Това са предложенията, заложени в Закона за придвижване по пътищата, които се разискват сега.
 
От 17 декември водачите ще могат да закупуват и обръщат винетки на уеб страницата и посредством мобилното приложение на Тол ръководството.
 

Електронната винетка става годна в границите на пет минути след приемане на заплащане в системата, по тази причина при банкови преводи би трябвало да се изчака, защото те лишават до 48 часа, сподели проф. Асенов. На уеб страницата и посредством мобилното приложение на Тол ръководството ще  може да се ревизира, дали винетката е годна.
 
Няма краен период за конвертиране на хартиените винетки, чийто период продължава и през идната година. Преобразуването име целесъобразно, само че не е наложително. Шофьорите, които не го създадат няма да са извършители.-->
 
" Ще бъдат спирани, защото в електронната система, в случай че не е валидирана винетката, тези МПС-ата за нас са евентуални извършители, само че не са извършители. Наблюдавайки правилно залепен стикер на предното стъкло нашите правоохраняващи органи ще бъдат инструктирани да пжелаят прелестен път на хората ", изясни Асенов.
 

Глобите от нарушителите пък ще се събират по-ефективно, плануват законовите промени, които се преглеждат в Народното събрание.
 
" Ние сме се пробвали да облекчим оптимално тази процедура. Първо с опцията да вършим електронно връчване за тези консуматори, които имаме регистрирани с електронни адреси в нашата система. Второ, всички наши документи, свързани с правоприлагането, ще бъдат годни електронни документи, подписани с електронен автограф, което дава опция на всички институции, ангажирани в правоприлагането, от един електронен оригинал, централизиран, на място и където могат да имат връзка с нарушителя да му връчат постановлението ", обясни още проф. Асенов.
 

Наказателните постановления ще бъдат връчвани освен от Агенция " Пътна инфраструктура " и " Пътна полиция ", а и от Агенция " Митници " на границата, от Националната организация за приходите, на пунктовете за Годишен механически обзор и при издаването на лицензия за транспортна активност.
 
В момента се организират последните тестови тествания на първия стадий от построяването на тол системата - въвеждане на електронни винетки за тежкотоварни и леки коли от 1 януари 2019 година Тол системата, посредством която тежкотоварните коли ще заплащат не за време като леките, а за изминато разстояние, започва на 16 август.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР