Няма да има амнистия за незаконни гаражи или незаконни постройки.

...
Няма да има амнистия за незаконни гаражи или незаконни постройки.
Коментари Харесай

Гл. архитект Здравков: Няма да има ”амнистия” за незаконните гаражи в София

Няма да има " прошка " за противозаконни гаражи или противозаконни постройки. През първата акция към този момент са отстранени 200 противозаконни гаражи, а през актуалната година следва да бъдат отстранени още 1300. За всеки един от обектите, които са противозаконни, ще бъде извършена тази процедура и тя ще бъде доведена до край. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков.
Здравков изясни пред БНР, че се възнамерява построяването на огромни публични гаражи, само че те би трябвало да бъдат обвързани със спирките на всеобщия градски превоз.

" Експериментално стартирахме с четири такива гаража, които са в непосредствена непосредственост до метростанции. Като процедура на първо време сме с гараж, който се намира в регион Студентски, до метростанцията на булевардите " Г. М. Димитров " и " Климент Охридски ", гараж до Пета градска болница при спирката на метрото на " Мария Луиза ", в регион " Подуяне " до новата метростанция на третата линия и в " Овча купел " при метростанцията пред 88-о учебно заведение. Това са четири огромни гаража с 250-300 места ", разясни основният проектант.

Арх. Здравков означи, че равнищата на моторизация в София надминават два пъти средноевропейските равнища с сред 600 и 700 коли на 1000 души. Общо са регистрирани към 1 милион. Това демонстрира, че крайното решение на казуса минава през осмисляне на равнищата на моторизация в града.

По отношение на ремонта на сектора от Околовръстния път сред - разклона за Банкя и кв. " Павлово ", основният проектант на София изясни, че са получени доста възражения по препоръчаните концепции за създаване на пътния възел на булевардите " Никола Петков " и " Цар Борис Трети ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР