Няма бум на заболелите от хепатит А в столицата, до

...
Няма бум на заболелите от хепатит А в столицата, до
Коментари Харесай

Д-р Ирина Гайтаневска: Няма бум на заболелите от хепатит А в столицата

Няма взрив на заболелите от хепатит А в столицата, досега може да се приказва за епидемиологична обстановка, като заразените  са 106 души, сподели за " Хоризонт " доктор Ирина Гайтаневска, шеф на отдел " Епидемиолигия и надзор на заразните заболявания " към Министерство на здравеопазването:

“Не мисля, че би трябвало да се тормозим от зараза. Уверявам ви, че са взети всички вероятни ограничения, които можем да вземем. Още с първите случаи на  вирусен хепатит са осведомени безусловно всички институции, които по подготвеност да си подхващат ограничения, също по този начин са направени сбирки с общопрактикуващите лекари, които обслужват това население, предизвестени са какво би трябвало да вършат, посетени са безусловно всички учебни заведения и детски градини още преди стартирането на образователната година. Отпуснати са средства от общината за разчистване на кварталите, на нерегламентирани сметища, за пазаруване на допълнително  миещи препарати, дезинфекционни препарати “, разясни Гайтаневска.

През юли месец за първи път бяха регистрирани 6 случая, като засегнатите квартали са Красна поляна и Факултета. Столична община е закупила в допълнение ваксини против хепатит А, които се слагат на контактните при персоналните лекари. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР