Няколкостотин протестиращи излязоха по улиците на Аман, след влизането в

...
Няколкостотин протестиращи излязоха по улиците на Аман, след влизането в
Коментари Харесай

Пик на заболеваемост в Йордания - хората се бунтуват срещу мерките

Няколкостотин протестиращи излязоха по улиците на Аман, след влизането в действие на полицейския час, който продължава от 19:00 ч. до 06:00 ч. , оповестява ТАСС, базирайки се на Агенция France-Presse (AFP).
Протестиращите са се появили в централната част на Аман, където са запалили гуми и кофи за боклуци . Недоволните скандирали антиправителствени лозунги, настоявайки за анулация на рестриктивните мерки, наложени от управляващите на 11-ти март заради увеличението на броя на инфектираните. " Долу кабинетът на корумпираните чиновници, ние желаеме да живеем и работим! ", скандираха протестиращите. Полицията реагира с изстрелване на гранати със сълзотворен газ. 
 Оставки след дефицит на О2 и гибел на 6 души в болница в Йордания Оставки след дефицит на О2 и гибел на 6 души в болница в Йордания
Министърът на опазването на здравето на Йордания подаде оставка след гибелта на шестима пациенти в болница, в която доставките на О2 не...
Съобщава се за улични митинги от други градове , като най-масовите демонстрации са в Мадаба и Ирбид, където се организират конфликти със силите на реда. Вътрешният министър на кралството Мазен Фарая, който е краткотраен министър на опазването на здравето, удостовери правото на жителите да организират демонстрации, само че изиска прецизно съблюдаване на, натрапен от управляващите.
Броят на хората, инфектирани в Йордания, доближи нов връх през вчерашния ден, 15-ти март, от началото на пандемията. Според организация " Петра ", базирайки се на данни на Министерството на здравеопазването на кралството, за един ден коронавирусът е открит при 9416 жители, а други 83 са умряли вследствие на следствията от ковид. Изказвайки се на съвещание на антикризисния щаб, крал Абдула II назова данните за броя на хората, инфектирани с COVID-19, " плашещи " и изиска да бъдат взети незабавни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР