Няколкостотин хиляди французи и чуждестранни туристи посрещнаха Нова година на

...
Няколкостотин хиляди французи и чуждестранни туристи посрещнаха Нова година на
Коментари Харесай

Няколкостотин хиляди души посрещнаха 2018-та на Елисейските поля


Няколкостотин хиляди французи и задгранични туристи посрещнаха Нова година на Елисейските поля. Главната артерия на френската столица беше запълнена по цялата си дължина от 2 километра, убеди се кореспондентът на ТАСС. Обикновено за Нова година на Елисейските поля се събират не по-малко от 300-400 000 души.

Хората заприиждаха на мястото 4 часа преди началото на тържествата, с цел да заемат по-близо място до Площада на Звездата на военачалник Де Гол. Половин час педи настъпването на 2018-та стартира впечатляващо лазерно шоу - вместо великански екран бяха употребявани плоскости на Триумфалната арка. Върху тях с лазерни лъчи бе осветено противоположното преброяване до началото на 2018-та. След това под радостните възгласи на публиката стартира огромен фойерверк.

Празникът мина при специфични ограничения за сигурност. На самите Елисейски поля дежуриха към 1800 служители на реда, жандарми и военни, а в града – 10 500 чиновници на реда. Създадена бе огромна зона за сигурност, всички влизащи в нея лица бяха проверявани, в това число чантите. В гарда бе неразрешено потреблението на петарди и фойерверки. На самите Елисейските поля бе неразрешено внасянето на питиета в стъклени бутилки, само че локалните кафенета и заведения за хранене работиха до сутринта. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР