Няколкодневна магнитна буря ще застигне Земята в събота. Метеоролозите отбелязват,

...
Няколкодневна магнитна буря ще застигне Земята в събота. Метеоролозите отбелязват,
Коментари Харесай

От днес започват силните магнитни бури

Няколкодневна магнитна стихия ще застигне Земята в събота. Метеоролозите означават, че заради несъразмерната интензивност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще усетим явленията, които ще са с показател 6 (висок), а полето ще остане сепнато до 7 септември.

Причина за тях са поредност от слънчеви изригвания през последната седмица и мощно изхвърляне на плазма на 30 август. Това демонстрират системите за наблюдаване на Слънцето, оповестиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география – Българска академия на науките по-рано.

Група слънчеви петна – AR3089, които се намират в геоефективна позиция ще са отговорни за разстройствата, прецизират учените.
До края на месеца се чакат още интервали с магнитни стихии – от 14 до 15, 24-25 септември, като и в последните два дни от месеца.

По време на магнитни стихии по-чувствителните хора може да се усещат по-зле. Може да стартира главоболие и болки в ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня, напомнят лекари.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР